Program pro hlasování SVJ

Již existuje novější verze!


Technické požadavky:

  • MS Windows XP, Vista (bez záruky by mohlo fungovat i na 2000 a 98)
  • .NET Framework 2.0 nebo novější (zdarma ke stažení např. na zde)


<img src=„/files/hlas1­.png“ />
<img src=„/files/hlas2­.png“ />
<img src=„/files/hlas3­.png“ />
<img src=„/files/hlas4­.png“ />
<img src=„/files/hlas5­.png“ />

Již existuje novější verze!

    Vložil Gábina (bez ověření), 23. Červen 2010 - 8:58

    Dobrý den, stáhla jsem si novou verzi programu Hlasování SVJ, ale bohužel mi nefunguje import z katastru a pokud se vlastníci zadají ručně, tak je to stejně k ničemu, protože program nepočítá výsledky hlasování, ikdyž nebyli všichni přítomni hlásí 100 % účast a podobné hlouposti. Dále hlásí chybu ve vyjímce ????

    Vložil AnonymousX (bez ověření), 23. Červen 2010 - 9:14

    Vypadá to, že jste špatně zadala údaje. Sdělte o který dům se jedná, ověřím vám import.

    Vložil Steve (bez ověření), 22. Březen 2010 - 11:03

    Objevi se hlaska: Platnost testovaci verze vyprsela. Stahnete si novejsi. Odkud?

    Vložil Steve (bez ověření), 22. Březen 2010 - 11:06

    Staci sice zmenit datum v PC na starsi, ale to neni zrovna prijemne reseni.

    Vložil admin, 22. Březen 2010 - 15:15

    Dobrý den, na této stránce byla zveřejněna stará verze programu. Nahradil jsem odkaz na stažení staré verze odkazem na stránku, kde je ke stažení nová verze programu (s výrazně lepšími možnosti a bez nutnosti měnit systémové).

    Vložil Pavel Matějka (bez ověření), 30. Duben 2009 - 12:57

    Program je výborný a velmi užitečný. Mám ale několik připomínek :

    1. Bude se (podle uživatelských připomínek) dělat update, nebo je to takto už navždy?
    2. Bylo by užitečné mít možnost vertikálního posunu otázek k hlasování. Když si vedoucí schůze nachystá před shromážděním otázky a situace se vyvine jinak, popř. je nutné doplnit nějakou otázku v průběhu schůze, není možné ji zařadit tzv. do pořadí.
    3. Program nedovoluje, resp. nezobrazuje více jak 4 pozice čísla vlastníka. Pokud si chce uživatel tímto číslem nějak identifikovat např. jednotky, nemůže použít více než 4 pozice.
    4. V OS WindowsXP (SP3), tiskárna OKIPAGE 14ex nevytiskne program tabulku hlasování, pouze hlavičku. V náhledu je všechno v pořádku. .Net Framework mám ve verzi 3.5. Nevím, kde dělám chybu, zkusil jsem už kdeco.
    Vložil Anonymous, 31. Březen 2009 - 7:07

    Chtěla jsem si stáhnout prográmek a nejde mi to, Hláška:Hlasova­niSVJ.exe" je spustitelný soubor. Ten může obsahovat viry nebo jiný škodlivý kód, který může poškodit váš počítač. Při spuštění buďte opatrní. Chcete opravdu spustit soubor „HlasovaniSVJ.exe“? A nejde to otevřít. Co můžu udělat abych to mohla spustit? Dík Alena

    Vložil TXH (bez ověření), 31. Březen 2009 - 12:51

    Každý program může obsahovat viry či nějaký škodlivý kód. Vir není nic jiného než program, který nedělá užitečné věci, ale škodí. Protože užitečnost a škodlivost je relativní (nakonec mohou být i činnosti, které jsou pro jednoho užitečné a pro druhého škodlivé), tak Windows upozorňuje takto vždy.

    Pokud to nejde spustit, tak pravděpodobně nemáte nainstalovaný .NET Framework, který program vyžaduje. Ten je možné zdarma stáhnout z uvedené adresy.

    Vložil Kostas, 30. Březen 2009 - 17:19

    Po zadani vsech atributu jsem chtel spustit nahled a vyskocila hlaska …V součásti aplikace došlo k neošetřené výjimce…atd. Konci to ..Písmo Arial nepodporuje styl Regular.myslite ,že bych měl v nastavení změnit styl písma??Dekuji za odpoved.kostas

    Vložil Pavel K. (bez ověření), 30. Březen 2009 - 13:47

    Pěkný program – určitě se bude hodit.

    Vložil G.X, 31. Březen 2009 - 7:56

    … už proto, že musíte zadat metráž (nikoliv spoluvl. podíl) G.X.

    Vložil TXH (bez ověření), 31. Březen 2009 - 12:45

    A co je na tom špatného, když se do programu zadává plocha jednotky a podíl si spočte program automaticky? Mě to přijde jako výhoda, že nemusím zadávat složité zlomky.

    Vložil Logik amatér (bez ověření), 31. Březen 2009 - 12:51

    Je to principielně špatně, protože základním údajem pro společenství je spoluvlastnický podíl. Ten je sice přímo odvozen od metráže, ale při tom mohlo dojít (a typicky došlo) k chybě, která, ač nepatrná, může být za jistých okolností rozhodující.

    Vložil ivo6 (bez ověření), 31. Březen 2009 - 13:04

    Tak pro takove detailisty je pak porad moznost zadavat misto plochy citatele podilu za podminky spolecneho jemnovatele. :-) ivo6

    Vložil Logik amatér (bez ověření), 31. Březen 2009 - 13:18

    Vážený pane Ivo,

    nejedná se o detail. Pokud je například (a v mnoha jiných případech) celková metráž 1000 m2 a spoluvlastnické podíly jsou shodně dvanáctkrát 1/12 (podle zápisu v katastru), nemůžete dost dobře zadat metráž jednotek desetinným číslem vyjadřujícím metráž tak, aby vyšel náležitý součet. Jakákoli nepřesnost (na libovolném místě za desetinnou čárkou) přitom při těsném hlasování může způsobit chybu při rozhodování, pokud se vyžaduje nadpoloviční většina všech.

    Je jasné, že lidský skrutátor bude vyžadovat alespoň čtyři vlastníky ze šesti pro přijetí takovéhoto rozhodnutí, ale ukazuji na tom, že nejde o maličkost, pokud bychom nechali rozhodnutí pouze na programu, který by vycházel pouze z metráže.

    Jediná možnost je zadávat spoluvlastnické podíly, jak to vyžaduje ZoVB.

    Vložil ivo6 (bez ověření), 31. Březen 2009 - 13:35

    Ale jo, mate pravdu. Ale toto je specialni pripad. Mel jsem spravne napsat, ze „pro takove pripady“ misto pro „takove detailisty“. V drtive vetsine pripadu jsou cisla v nepokracenem citateli a jemnovateli plochy v m2 nasobene 10. ivo6

    Vložil Jana1, 31. Březen 2009 - 13:30

    Logiku! Spoluvlastnický podíl je zlomek, potažmo dělění a tak to vyžaduje zákon. Je jen na vás, kolik desetiných čísel povolíte ve výsledku. Asi by mě z vás brzo kleplo. Jana

    Vložil Logik amatér (bez ověření), 31. Březen 2009 - 13:42

    Vážená paní Jano1,

    jistěže spoluvlastnický podíl je zlomek, výše jsem uvedl příkladmo 1/12. Takže si rozumíme.

    O žádném „povolování“ desetinných míst jsem nepsal.

    Vložil Jana1, 31. Březen 2009 - 13:54

    Protože právě jedna děleno dvanácti = 0,0833333333…do nekonečna. Proto je potřeba určit přesnost (počet desetiných míst), aby jste s výpočtem neskončil na Měsíci, nebo ještě dále.

    Vložil marek (bez ověření), 31. Březen 2009 - 15:27

    Ta diskuze je spíš zábavná než věcná. Nám program vyhovuje a děkuji za něj. Komu ne, protože je třeba vše přepočítat na s přesností atomového fyzika, a´t ho nepoužívá. Za zhruba 6 led našeho SVJ se nám ještě nestalo aby o výsledku rozhodovaly setiny procenta (myslím, že ani desetiny). Asi jsme klikaři. Ještě jednou díky za program.

    Vložil Tonda (bez ověření), 15. Srpen 2009 - 18:12

    Jenže prohlášení vlastníka se dělá na základě měření plochy jednotlivých bytů. Není mi jasné, jak by někdo mohl naměřit plochu bytu např. 0,0833333333… do nekonečna.

    Tedy podstatné je to, že se určuje plocha bytů a z toho se určují podíly, které se rozvají ploše příslušného bytu děleného součtem plochy všech bytů. Nikoli opačně – že by se od někud vzala celková plocha všech bytů v domě a nějaké podíly.

    Pokud existuje takový případ, kdy plocha bytu není racionální číslo, tak je program nepoužitelný. Ale takový případě pravděpodobně vůbec neexistuje (pokud někdo o takovém případu víte, uveďte odkaz na výpis z katastru). A i kdyby existoval, tak nemá smysl pro něj program upravovat.

    Program je použitelný pro 99.999% domů, možná i pro 100%.

    (za byt si můžete dosadit i nebyt. jednotku)

    Vložil . (bez ověření), 15. Srpen 2009 - 18:19

    Je jistě pravda, že spoluvlastnický podíl je odvozen od plochy jednotky. Ovšem už nemusí být vždy pravda, že plocha jednotky vzniká výhradně měřením. Může stejně dobře vzniknout dohodou, být odvozena z projektu, vzniknout dělením jednotky, slučováním jednotek, připojením podílu na společných částech domu nebo na jiné jednotce, připojením podlahové plochy, jejíž plocha byla určena jinak než měřením ad.

    Vložil . (bez ověření), 15. Srpen 2009 - 18:26

    Bohužel neumím hledat v katastru podle spoluvlasnických podílů, pokud to někdo umí, nechť hledá.

    Katastr bez problémů zapíše kupř. dům se 13 jednotkami, přičemž každá bude mít podíl 1/13 na společných částech domu.

    Diskutovaný problém je zcela reálný, stačí, aby v takovém domě jeden vlastník nepřišel na schůzi a bylo těsné hlasování ve věci, kde stačí nadpoloviční většina přítomných.

    Nebo dům se 26 jednotkami, každá s podílem 1/26, a těsné hlasování ve věci, kde je třeba nadpoloviční většina všech.

    Zkuste si sami v Excelu, výsledek hlasování vyjde chybně.

    (Jsou kalkulačky i programy, které pracují s nezaokrouhlenými čísly, tj. přímo se zlomky. Tam výsledek vyjde správně.)

    Zákon zaokrouhlování podílů nepřipouští.

    Vložil N. Klainová (bez ověření), 31. Březen 2009 - 8:43

    A tabulka na http://www.klaiex.webnode.cz/…o-hlasovani/ je použitelná? Uznávám, že úprava nic moc, ale zaujalo mne zadání. Osobně jsem s vyjádřením spoluvlastnických podílů, kde jsou ve jmenovateli různá čísla, setkala poprvé. Sama bych ráda věděla, co konkrétně vyjadřují čitatelé a jmenovatelé ve zlomcích.

    N. Klainová

    Vložil Anonymous, 31. Březen 2009 - 9:35

    Ta použitelná je, ale nevím co znamenají sloupky B,C, D, Alena

    Vložil N. Klainová (bez ověření), 31. Březen 2009 - 11:11

    Děkuji. Tabulka byla vyrobena podle podkladů pana Radovana, který v dotazu uváděl údaje ve zlomcích.

    Do sloupce B jsem zadala čitetele zlomků ze zadání pana Radovana, do sloupce C jmenovatele. Ve sloupci D jsou vypočtené spoluvlastnické podíly. Jejich součet musí dát vždy 1 nebo 100 %. No a v posledním sloupci jsou „naprogramovány“ výsledky zjišťování účasti nebo hlasování – jak si to kdo přizpůsobí.

    N. Klainová

    Vložil N. Klainová (bez ověření), 31. Březen 2009 - 11:20

    Ještě jsem zapomněla dodat, že tam, kde jsou podíly stanoveny se stejným jmenovatelem, bude ve sloupci B plocha jednotek a ve sloupci C součet všech ploch. Ve sloupci D bude výpočet spoluvlastnických podílů v souladu s § 8 odst. 2 ZoVB.

    N. Klainová

    Vložil Jana1, 31. Březen 2009 - 9:22

    Paní Klainová. V čitateli je vyjádřen podíl jednotky na spol. částech domu. Ve jmenovateli je celková, nebo 100% spol. část,neboli součet podílů všech jednotek. No a KN občas vykrátí zlomek a pak se to blbě počítá. V případě, který se řešil dokonce vykrátil číslem s desetinou čárkou. Tedy né celým číslem. To je ta potíž. Jana

    Vložil N. Klainová (bez ověření), 31. Březen 2009 - 11:14

    Paní, či slečno Jano, moc Vám děkuji za odpověď. Opravdu jsem se s takovými spoluvlastnickými podíly setkala poprvé a nevěřila jsem svým očím. Člověk se prostě musí pořád učit.

    N. Klainová

    Vložil Jana1, 31. Březen 2009 - 11:20

    Jen pro upřesnění, my se známe už dlouho. Zdravím.

    Vložil N. Klainová (bez ověření), 31. Březen 2009 - 11:43

    Paní Glosová, hned jsem se nezorientovala. Taky Vás zdravím a ještě jednou děkuji za vysvětlení. Sama jsem neměla šanci na to přijít. N. Klainová

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".