Vložil Justitianus, 18. Březen 2023 - 19:57

Pane Kruppe, běžný hlupák ví – nebo alespoň tuší – kterým věcem nerozumí, a nepokouší se o nich diskutovat s tím kdo věci rozumí.

Neznáte učivo třetí třídy základní školy. Speciálně Vám jsem to už jednou podrobně vysvětlil v diskusi o bytových dveřích. Tam jste udělal stejnou směšnou chybu. Vy jste se z toho nepoučil, a opět děláte stejnou chybu zde. Jste tedy hlupák na druhou.


(1) Ve Vašem příkladu: Vlastníci jednotek přispívají na správu domu podle svých spoluvlastnických podílů. Pan Novák má spoluvlastnický podíl P=1/10, proto přispívá 1/10 na každou částku C.

(2) Pan Novák takto přispěl i na částku C = 900 Kč, kterou SVJ později odčerpalo z příspěvků na správu domu, avšak použilo ji na zcela jiný účel. Pan Novák tedy přispěl částkou

 C × Pn = 900 × 1/10 = 90 Kč

(3) Panu Novákovi vznikla škoda ve výši 90 Kč. Pan Novák se může domáhat, aby mu SVJ vrátilo jeho 90 Kč. Samozřjmě se nemůže domáhat vyšší částky než kterou vložil!


Naprosto stejnou chybu jako tentokrát jste udělal i v případu s bytovými dveřmi. A nepoučil jste se.

Pan Kruppe, čemu na tom nerozumíte? Toto je učivo třetí třídy základní školy (počítání s čísly do 100). Tu základní školu jste absolvoval, Ajnštajne?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.