Jak neplatit rozhlasový poplatek, televizní poplatek a poplatek za STA?

Vložil Anonymous, 5. Březen 2023 - 17:11 ::

Jak neplatit rozhlasový poplatek, televizní poplatek a poplatek za umožnění příjmu rozhlasového a televizního signálu?

S televizním poplatkem je to jednoduché: Televizní přijímače postupně přestaly být zařízeními schopnými přijímat televizní signál, není je třeba ani vyhazovat, dobře nadále poslouží jako zobrazovací jednotky k počítači (a jiným zdrojům signálu). Neřeším, neplatím.

S rozhlasovým poplatkem je tomu jinak: Jednak rozhlas stále vysílá i analogově, a jednak rozhlasové přijímače jsou v mobilních telefonech, automobilech, televizních přijímačích, ale třeba i ve svítilnách. Zařízení schopných přijímat rozhlasový signál je v mém držení příliš mnoho a ani nemusím o všech vědět. Neřeším, platím.

Jak je to s poplatkem za umožnění příjmu rozhlasového a televizního signálu? SVJ rozhodne, že mi umožní příjem kabelové a satelitní televize a požaduje platit. Řeším, ale nevím, zda řešení existuje.

(Dotaz se týká současného stavu. Připravuje se legislativní změna, ale nemá význam bavit se o budoucí úpravě, jejíž přesná poboba není známa.)

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.