Tisíce vadných prohlášení

Vložil Justitianus, 25. Leden 2023 - 8:36 ::

V diskusi Sjednocení oken a dveří – zanesení do stanov tazatel citoval zjevně vadné prohlášení. Jde o vadu poměrně častou; týká se tisíců prohlášení (vlastníka budovy). Zde se o tom psalo už v roce 2014 !!! Viz http://www.portalsvj.cz/…rnich-oknech.

V tom dokumentu mají uvedeno, že „součástí bytu je … vnitřní dveře a okna nacházející se uvnitř bytu“. Rovněž se uvádí, že „společným částmi budovy jsou … okna a dveře přímo přístupné ze společných částí“.

Prohlášení je dvakrát vadné. Napsal je hlupák, který pouze opisoval nesmysly odjinud. Vadné části prohlášení je možné objasnit výkladem.

Hlupák napsal „okna a dveře přímo přístupné ze společných částí.
Společnými částmi jsou i zdi, stropy, základy, střecha.
Hlupák tím mínil „okna a dveře přímo přístupné ze společných prostorů.
Hlupák napsal „okna nacházející se uvnitř bytu.
Taková okna však v domě nikde nejsou; v celém domě není ani jedno! Takže autor prohlášení musel mít na mysli nějaká jiná okna.
Hlupák tím snad mínil „okna přímo přístupná zevnitř bytu“.

Je tedy nakonec – po provedení výkladu nejednoznčných a nesrozumitelných částí prohlášení – možné určit, která okna jsou bezpohyby společná a která jsou ve vlastnictví vlastníka konkrétní jednotky.

Hlupák v prohlášení také zmínil vlastnictví „vnitřní strany vstupních dveří a vnějších oken“.
To je absolutně neplatný nesmysl, ať už tím mínil cokoliv.
Tato část prohlášení je tedy od počátku nulitní – nemá právní účinek pro nikoho.

K tomuto závěru dospěl i Nejvyšší soud v judikátu 26 Cdo 413/2013. Vlastnictví dvourozměrné plochy je totiž myslitelné pouze u zemského povrchu – u pozemků (u parcel zapsaných v katastru).



Zbývá už pouze vysvětlit, proč desítky tisíc prohlášení jsou vadná shodným způsobem. Je tomu tak proto, že je psali (opisovali) hlupáci, a schvalovali je blbové. Psychiatr prof. Cyril Höschl pravil na samém počátku 90. let:

„Třetina obyvatel téhle země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik a zhruba polovina obyvatel v této zemi má podprůměrný intelekt.“

Nejen že se od té doby nic nezměnilo, ale mám pocit, že je to ještě horší.

Justitianus

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.