Závazná lhůta pro veřejné schválení ÚZ, sestaveného účta za přísl. úč. období na shromaždení SVJ...?

Vložil Tazat0 (bez ověření), 18. Leden 2023 - 13:02 ::

Závazná lhůta pro veřejné schválení ÚZ, sestaveného účta za přísl. úč. období na shromaždení SVJ a důsledky VČASNÉHO neschválení (neodsouhlasení předložené ÚZ členy SVJ, nebo nekonání shromáždění min. 1× ročně) hospodaření…?

Jelikož nějaký pomatený ješita příspevky zde http://www.portalsvj.cz/…-zaverky-svj maže, doplnuji původní přispevek zde.

Pro úplnost opakuji, že zde řešíme určení evidentní neplatnosti účetních listin, úč. záznamů, výroční zpravy, apod. a NE správní (zákonné plnení, neplnení povinnosti ú.j.) záležitosti týkající se rejstříkového soudu se zakládáním ÚZ. Jen pro úplnost rejstříkový soud vůbec neřeší formální, faktický obsah dodaných ÚZ – zda jsou ÚZ platné, zda je vypracovala oprávněná osoba. Rejsříkový soud do SL běžně založí např. i účet od obeda pokud jej podatel označí jako ÚZ. A tím má ú.j. splněnou povinnost založení listiny ÚZ.

Mimochodem jaký je váš názor na povinnou lhůtu do kdy musí SVJ realizovat shromáždení SVJ, na kterém se musí každá jedna ÚZ veřejně zákonně schválit (samozřejmě se VČAS prokazatelně zpřístupněnými matematicky apodikticky průkaznými, vypovýdajícími komplex. účet. podklady), když tato lhůta není stanovena ve stanovách, žádnem statutu SVJ a délka každého účetního období ú.j. se shoduje s kalend. rokem…? Znáte recentní přiléhavou judikaturu?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.