Vložil Justitianus, 2. Leden 2023 - 11:55
  • " Myšleno fond znamená účet pro případné opravy a úpravy."

Nepoužívejte nesmyslný pojem „fond“. Nerozumím o co Vám jde. Elektřinu hradíte také na jediný bankovní účet, kam spolu s Vámi hradí desetitisíce nebo statisíce dalších odběratelů.

  • „Proč nemůže existovat jedno SVJ pro více bytových domů?“

Protože to zákon neumožňuje. SVJ vzniká pouze: (1) pro jediný bytový dům, nebo (2) pro sekci bytového domu se samostatným vchodem, pokud je samostatně označena číslem popisným a je tak stavebně technicky uspořádána, že může plnit samostatně základní funkci budovy. Jsou jen tyto dvě možnosti. Čtěte prohlášení.

  • „O družsetvním podílu mám napsáno ve smlouvě bytového družstva. Spojit se s dalším stejným bytovým domem znamená, že jsme členy družstva, …“

To je totální nesmysl. Zjevně netušíte co píšete a mícháte dohromady různé věci. Nikoho nezajímá že jste členem družstva. Neexistuje nic co by s dalo popsat slovy „spojit s dalším bytovým domem“. Jste tedy vlastníkem jednotky, nebo nejste? To je rozhodující. Čtěte prohlášení.

  • „… velký dům, kde každý vlastník má jeden roh – 1/4 bytového domu …“

Je vyloučeno aby budova bytového domu byla rozdělena jinak než na jednotky. Co píšete o jakémsi rozdělení „na rohy“ je tedy naprosto nemožné. Ztrácíme čas. Ujasněte si co je Vaše fantazie a co je skutečnost. Čtěte prohlášení.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.