Vložil Justitianus, 31. Prosinec 2022 - 19:29
  • Občan EU (bez ověření) nám napsal: „ČR tak nadále zůstává čistým příjemcem evropských peněz a od svého vstupu do EU v roce 2004 získala již přes 1 bilion korun.“

☀ Jasně, a všechny ty peníze skončily stejně jako dotace na Čapí hnízdo. Ten projekt je tedy po dvanácti letech už konečně výdělečný? Ano? Že jsem si nevšim …

☀ Nebo ta dotace na „vývoj inovativní techhnologie“ při pečení chleba v pekárnách Penam. Po vyplacení dotace se zjistilo, že úplně stejné pečicí linky už tento výrobce dávno provozuje v Německu.

☀ A z čehopak kradl hejtman Rath a ta jeho partička? Z evropských dotací, samozřejmě.

☀ Už je končně výdělečná hospoda a lyžařský vlek na rovině v Osvětimanech, které si z evropských dotací postavil Vratislav Mynář, mafiánská pravá ruka presidenta Zemana?

☀ Před třinácti lety byl s velkou slávou dokončena strategická průmyslová zóna Holešov. Jakpak to, že zeje prázdnotou? Inu, evropské dotace …

☀ A vzpomínáte na ten skvělý projekt elitního vědeckého a výzkumného centra?
https://zpravy.aktualne.cz/…icle:721459/
Na jeho realizaci přitekly do těch správných kapes evropské (tedy i naše) peníze z operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“. Nikdy se v těch klimatizovaných laboratořích neobjevil ani jediný vědec! Nikdy tam nikdo nezahájil žádný výzkum!
Příjemce dotace kradl dokud to šlo – vždyť mu to ve správní radě jistil tehdejší premiér Petr Nečas (ODS). Pak, když se miliardy rozkradly, zkrachoval. Dnes mají v těch klimatizovaných laboratořích Vietnamci sklady sušených nudlí, pikantních omáček, levného textilu a falšovaných tenisek značky /\didas.

☀ Čím to je, že při elektrifikaci železničních tratí z evropských dotací v ČR stojí každý kilometr dvakrát víc než v sousedním Rakousku?

Jak tyto zbytečné dotace deformují tržní prostředí – to nikdo nespočítá, ty škody jdou jistě do desítek miliard. Ty dotace by byly drahé i zadarmo, ale my na ně bohužel ještě musíme přispívat.

Obrovský podvod a veletoky peněz do projektů, o kterých bylo předem jasné že jsou nesmyslné či nereálné. Vše šlo a jde do kapes těch, kdo v tom umějí chodit, vědí koho podplatit a jak odklánět peníze.

Ale jen dál klidně tleskejte, a sčítejte ty biliony, pane Občane EU (bez ověření).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.