Správa SVJ

Vložil Anonymous, 26. Prosinec 2022 - 9:41 ::

Justitianus zde opakovaně píše o vlastní správě SVJ. Na první čtení na tom není nic nesprávného nebo nejednoznačného. Jenže se zaměňují dva pojmy s rozdílným významem, přičemž k záměně dochází patrně v důsledku použití nesklonné zkratky SVJ a omezeně skloňovatelného pojmu společenství vlastníků jednotek. Vše bude zřejmé, budeme-li používat místo SVJ a společenství vlastníků jednotek dobře skloňovatelné pojmy právnická osoba SVJ nebo esvéjéčko.

Justitianův (a jenom Justitianův, nikdo jiný tento pojem nepoužívá) pojem vlastní správa SVJ je totiž zavádějící, mohl by znamenat, že to, co je spravováno, je SVJ, a nikoliv vlastní správní činnost vykonávanou/za­jišťovanou společenstvím vlastníků jednotek.

Pojmy je třeba rozlišovat a není možné z nesprávně formulovaných nebo víceznačných nebo nepochopených nebo neklonných pojmů cosi dovozovat.

Justitianus (patrně úmyslně a škodolibě) zaměňuje správu právnickou osobou SVJ (správu esvéjéčkem, uvedenou v zákoně, zákonnou činnost SVJ) a správu právnické osoby SVJ (správu esvéjéčka, nikde neuvedenou, vytvořenou pouze v Justitinově fantasii).

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.