Vložil Tony, 17. Prosinec 2022 - 14:33

Zdravím – autor příspěvku pečlivě studuje odpovědi a hodně si rozmýšlí co napsat (aby tady nebyl označen za blbečka). Položil jednoduchou otázku – čí je regulátor tlaku plynu a dočkal se dvou navzájem opačných odpovědí.

Jedna – Zaplatit opravu, výměnu a pod. regulátoru plynu je záležitost svj ne plynárny

druhá – dům žádný regulátor nemá, ten patří plynárnám.

Můj názor je stejný jako druhá odpověď. SVJ není dodavatelem plynu, nemá žádnou smlouvu s plynárnou, že pro ni bude jednotlivým odběratelům – odběrným místům regulovat tlak plynu. Plynárny mají smlouvy s každým jedním vlastníkem – spotřebitelem (odběrným místem) o dodávce plynu s jasnými parametry. SVJ nemá povinnost regulovat tlak plynu natož aby odpovídalo za jeho správnou velikost. Také skutečnost, že někde v ulicích (zpravidla rodinných domů) jsou regulátory plynu v držení plynárny nasvědčuje tomu, že i regulátor, který je přilepený na bytovém domě patří plynárně, není důvod aby to bylo jinak Další argument – revizák sám uvádí, že regulátor nebyl součástí kontroly domovního rozvodu – do domovního rozvodu tedy nepatří! Normu TPG 704 01 kupovat nehodlám.

Pokud platí první odpověď, uveďte nějaké argumenty.

O co tedy jde – snažím se sbírat informace jestli v souladu se zákonem profesionální předseda utratil více než litr mého příspěvku do 955(FO), na opravu cizí věci – navíc v době enormních zisků plynárenských firem. T.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.