Plynová přípojka

Vložil Tony, 14. Prosinec 2022 - 19:34 ::

Otázka – kdo má hradit výměnu a regulátor tlaku plynu – SVJ nebo Plynárenský podnik?

Doplňující informace: Ze zprávy o roční kontrole plynového zařízení:

Kapitola – technické hodnoty zařízení: Plynovod je napojen na nízkotlakou přípojku Plynárenského podniku prostřednictvím 2×hlavního uzávěru plynovodu a to: kuželového uzav. kohoutu o DN50, jenž je osazen v 1.NP v typizovaném zděném přístřešku NIKA a není součástí této provozní dílčí roční kontroly a dalším uzav. kohoutem o DN 50 (2“), kulový, který je umístěn v prostoru 1.PP ve spol. sklep. prostorách (pozn. tazatele – je označen jako HUP).

Kapitola – závady a nedostatky: Ačkoli regul. stanice není součástí této provozní dílčí kontroly – zjištěn únik plynu plynu v regul. tlaku plynu typu Alz 6U/AB, který je umístěn v typizovaném zděném přístřešku NIKA, který je umístěn na čelní obvodové zdi objektu v 1. NP vlevo od vchodových dveří.

V prohlášení vlastníka budovy v části Určení společných částí budovy se slovo plyn v žádné podobě nevyskytuje.

V nařízení vlády 366/2013 je: společnými částmi domu jsou přípojky od hlavního řadu nebo od hlavního vedení pro dodávky energií.

SVJ objednalo opravu a nechalo regulátor vyměnit – pro bezpečnost jedině dobře. Protože to není levná záležitost (prý více než 20 tis.) je otázka vlastnictví a také úhrady výměny poměrně důležitá. T.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.