Vložil Milan20 (bez ověření), 14. Prosinec 2022 - 1:46

vložil *: O výši příspěvku na služby nerozhoduje shromáždění

Hm, to tedy asi řídíte nějakým jiným zákonem než §4/1 že?
cit. „Poskytovatel služeb má právo požadovat na příjemci služeb placení záloh na úhradu nákladů na služby poskytované s užíváním bytu. Výši záloh si poskytovatel služeb s příjemcem služeb ujednají, nebo o ní rozhodne družstvo, nebo společenství
Poskytovatelem je SVJ (§2/a/2 zákona), příjemcem je vlastník jednotky (§2/b/1 zákona). Při nedohodě poskytovatele s příjemcem, rozhodne společenství prostřednictvím shromáždění (§4/1 zákona).

vložil *: Nerozumím, o čem pořád filozofujete

Přečtěte si zadání mého vlákna. Chtěl jsem debatovat o tom, že mi z textu jednoho rozsudku plyne, že zřejmě (a to je to, čemu nerozumím) má soud za to, že zůčtování nákladů na služby podléhají pouze ty služby, na které byla stanovena nenulová záloha. Já mám za to, že z §1/3 plyne, že zúčtovat se musí všechny služby a to i ty, na které by nějaký výborový debil nechal schválit hrazení příspěvku.

vložil *: To je pak bordel v svj, nic jiného to není

Nevím co bordelového vidíte na stanovení výše zálohy? Mně ale nejde o „pivní kecy“, ale o rozumnými argumenty podložení nebo vyvrácení domněnek. Nejde mi vůbec o to aby mne nějaký zdejší troll torpédoval svými urážlivými zvratky, protože opovrhuje námi ostatními a jsme pro něj jen objektem nadávek a urážek.

vložil *: Maglajs v tom máte vy ve své hlavě

Máte pravdu, já mám „maglajs“ a proto se vzdělávám a hledám odpovědi. Vy „nerozumíte“ ale mou diagnózu jste tu „vystřelil od pasu“. Takže prosím, pokud Vám ani toto vysvětlení nestačí, již neodpovídejte protože je evidentně nad mé síly Vám problém vysvětlit a je zřejmé, že ani vy nedokážete k tématu uvést něco, co zase nevím já resp. co by mne poučilo. Dost na tom, že se zde ozývá i místní šéf-troll, který umí jen jedno: jemu nepohodlné dotazy napadat anebo je rovnou smazat.

Co je na dotazech nepohodlného opravdu nevím. Je to jako kdybych se zeptal ve škole učitele a on mne namísto vysvětlení a to i opakovaného, mně prostě nakopnul a vyhodil. Já jsem se sem nepřišel přít, ale bulíky si na nos věšet nenechám.

Milan

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.