Vložil Justitianus, 12. Prosinec 2022 - 8:28
  • Milan20 (bez ověření) napsal: „… já jsem autorem tohoto vlákna“

Nikoli. Lžete. Vydáváte se za jiného diskutujícího. Zakladatelem této diskuse je „Milan (bez ověření)“. Vy jste „Milan20 (bez ověření)“. Nebo se neumíte podepsat a měníte nicky běhm diskuse? Tak se pak nedivte.

  • Milan20 (bez ověření) tvrdí tento nesmysl: „Teprve když jde vůle příjemce proti vůli poskytovatele (nedohoda), stanoví výši záloh společenství (prostřednictvím shromáždění).“

Tohle je opět jen Váš nesmysl, stejně jako řada dalších Vašich nesmyslů v této diskusi. Za to může Váš mozek. Výši záloh v tom obecném případě stanoví SVJ, které je zastoupeno členy statutárního orgánu. Shromáždění je mimo hru.

  • Milan20 napsal: „… neptám se zda „smí“ ale zda MŮŽE, některé konzumenty z rozúčtování nákladů na služby úklid spol. prostor vynechat? Já si myslím, že …“

O tom však tato diskuse není. Přečtěte si úvodní příspěvek pana Milana (bez ověření) a citát z rozsudku. Žádné rozúčtování nenastane, pokud služby jsou hrazeny paušálem. V jiném případě se samozřejmě náklad na službu rozúčtuje podle předem určených pravidel. Snažíte se znovu objevit Ameriku?

  • Milan20 (bez ověření) se ptá: „… bude-li mít můj soused stanovenu zálohu ve výši 0 Kč/měsíčně – pak mu bude(?) nebo nebude(?) vyúčtován alikvótní část nákladu na tu službu?“

Ptáte se znovu na totéž co je napsáno v zákoně, a ptáte se nesrozumitelně. Napište tedy jaká jsou schválená pravidla pro tu službu ve vašem SVJ a já Vám odpovím.

  • Milan20 (bez ověření) se ptá: „… když shromáždění rozhodne o výši příspěvku na službu v takové výši aby byly pokryty veškeré náklady na takovou službu, je pak SVJ (poskytovatel) oprávněn ji nerozúčtovat a tedy nevyúčtovat (nikomu)?“

Píšete o paušální platbě. Na to už jsem zde opověděl, a odkázal jsem na lex specialis § 9 odst. 1 zákona č. 67/2013 Sb.. Nečtete co bylo napsáno, nečtete zákon. Příslušná část zákona zní:

Částku nájemného a částku za služby lze sloučit do samostatné paušální částky, pokud si to strany ujednají. Jako samostatnou paušální platbu lze rovněž ujednat pouze platbu za poskytované služby. V obou případech platí, že platby za poskytované služby se nevyúčtovávají.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.