Je potřeba žádat o vrácení přeplatku?

Vložil Anonymous, 23. Listopad 2022 - 21:51 ::

Mám přeplatek. Je potřeba o vrácení přeplatku žádat? Je k tomu nějaký právní předpis či judikát? Pokud ano, jak často? Jakou formou? Stačí napsat jednou, že žádám vrátit všechny přeplatky již vzniklé (od vzniku SVJ) i každoročně případné přeplatky, které vzniknou v budoucnu?

Dotaz se týká zejména vrácení přeplatků na příspěvcích na správu domu a přeplatků z vyúčtování služeb. Je možné ale dotaz rozšířit a ptát se podobně i na přeplatky na půjčovném či nájemném nebo kauci na nájemném, u dodavatelů zboží a služeb (elektřina, voda, plyn, telefon, internet, …) a úřadů (poplatek za odpad, poplatek za psa, poplatek za parkování, rozhlasový a televizní poplatek, daně, zdravotní pojištění, sociální pojištění, pokuty, …). Situace vznikne snadno, např. zaplatím omylem nebo pro jistotu vícekráte, a nebo si úmyslně předplatím na delší období.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.