Vložil Šárka (bez ověření), 26. Září 2008 - 8:32

V tomto příspěvku je smícháno několik vzájemně nesouvisejících vě­cí.

  1. Pravděpodobně odkup společného balkónu jedním z členů SVJ. Toto by bylo možné pouze na základě dobrovolné!!! dohody a smlouvy se všemi ostatními členy SVJ s následnou změnou prohlášení vlastníka apod. Cena by se stanovila dohodou mezi kupujícím a prodávajícími. FO s tím nemá nic společného.
  2. Úpravy vlastního balkónu/lodžie (zasklení, položení dlažby apod.) na základě individuálního rozhodnutí. Pokud si z vlastního rozhodnutí opravíte svůj vlastní balkón, žádný nárok na úhradu z FO nemáte. Opravy čehokoli se hradí z FO pouze na základě většinového rozhodnutí všech členů SVJ, nikoli na základě individuálního rozhodnutí 1 člena, který pak požaduje tzv. refundaci.
  3. Pokud se SVJ potřebnou většinou rozhodne, že se dům bude komplexně zateplovat včetně té části fasády, která je přístupná pouze z vašeho balkónu/lodžie (byť by byl součástí vaší byt. jednotky, a nikoli spol. prostor), jste pak povinen umožnit přístup na svůj balkón/lodžii a provedení prací na těch částech budovy, které jsou společnou částí domu (a tady je důležitá ta definice spol. částí).

Šárka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.