Nájemce si odvezl věci

Vložil Anonymous, 21. Listopad 2022 - 8:47 ::

Nájemce si odvezl moje movité věci (obvyklé vybavení, nábytek, nádobí ad.), které měl rovněž pronajaté podle nájemní smlouvy, která zněla tak, že se nemovitá věci pronajímá společně se souborem movitých věcí (vybavením) v ní umístěných, jejichž seznam v ní byl uveden, s tím, že nájem movitých věcí je navázán (začíná a končí) společně s nájmem nemovité věci.

Policie to odmítla řešit, nic podle nich neporušil. Postupovala správně?

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil jaroš (bez ověření), 23. Listopad 2022 - 10:35

    Možná to pochopil tak, že to bude využívat v nájmu jinde (nájem – pronájem). Na P ČR si můžete stěžovat (co bylo v poučení?), podat žalobu u soudu.

    Vložil Mejly (bez ověření), 22. Listopad 2022 - 14:04

    Trochu to rozveďte a to samé pošlete na vaše Okresní státní zastupitelstvo. Nemusíte studovat trestní zákon, prostě máte pocit, že se stal trestný čin a policie odmítá konat. Oni jim to buď nařídí, nebo vám písemně vysvětlí proč se nic nestalo a v poučení budete mít, jak a dokdy se můžete eventuelně odvolat.

    Vložil Justitianus, 21. Listopad 2022 - 9:34

    Jestliže jste nájemci pronajal movité věci a ve smlouvě jste si nevymínil výslovně, že nesmí být vyneseny z bytu, pak nájemce nic neporušuje. Policie činí správně, že se tím vůbec nezabývá.

    Představte si že půjčovna půjčí klientovi osobní automobil, a pak vlastník poběží na policii nahlásit že klient s tím autem odjel. Vysmějí se mu.

    Justitianus

    Vložil Justitianus, 21. Listopad 2022 - 20:24

    ☀ Poznámka na úvod:
    Nezmínil jste se ani slovem o tom že by nájem snad už skončil. Nájem movitých věcí skončí teprve zároveň se skončením nájmu bytu. Nesdělil jste kdy k tomu má dojít. Jestliže nájem trvá, pak je bezvýznamné zda movité věci jsou v bytě nebo někde jinde.

    Až tedy nájem skončí, a ty věci v bytě stále nebudou, policie samozřejmě neudělá vůbec nic a vysmějí se Vám.

    • Jde snad o loupež? Ne, protože nedošlo k získání cizí věci násilím či pohrůžkou okamžitého vykonání násilí.
    • Jde snad o krádež vloupáním? Ne, protože ten kdo věci odnesl nepřekonal žádnou překážku. Sám jste mu svěřil klíče od bytu, pamatujete si?
    • Jde snad o krádež? Ne, protože ten kdo ty věci odnesl měl právo je užívat a přemístit kamkoli mu bylo libo. Sjednal jste s ním přece tu smlouvu, ty věci jste mu sám svěřil, pamatujete si?
    • Jde tedy snad o podvod? Ne, protože nejste schopen prokázat že nájemce uzavřel nájemní smlouvu s úmyslem přivlastnit si Vaše věci. Nebo snad jste schopen prokázat, že Vás uvedl v omyl, nebo že využil Vašeho omylu s s úmyslem se na Váš úkor obohatit? Jste schopen prokázat že měl takový cíl v okamžiku podpisu nájemní smlouvy? Jaké důkazy policii navrhnete?

    Tak vidíte. Co vlastně chcete policii sdělit? Na který trestný čin byste to chtěl napasovat, aby se tím policie měla začít zabýat?

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".