Vložil Soudce (bez ověření), 29. Říjen 2022 - 5:07

„soudci by meli prioritizovat!“ (Vložil Bytny (bez ověření), 28. Říjen 2022 – 21:26)

Už jste viděl soudce prioritizovat podle naléhavosti věci? Soudíte se o péči o dítě a soudce namísto, aby rozhodl, čeká, až dítě dospěje. Soudíte se o předčasné propuštění z výkonu a soudce namísto aby rozhodl, čeká, až výkon skončí. Soudíte se o neplatnost ukončení pracovního poměru a zaměstnavatel mezitím zanikne. Soudce čeká, až účastníci zemřou nebo aspoň onemocní a zestárnou.

Soudce soudí tak dlouho proto, aby v době rozhodnutí věc vyšuměla a už nebylo co řešit. Všichni mezitím zapomenou, jak to bylo, zestárnou, soudce se několikrát vymění, neboť předchozí soudci v průběhu řízení jsou povyšování na vyšší soud, postupně odchází do důchodu nebo umřou, a potřeba věc řešit po deseti letech vymizí.

Deset let žádná míra. Nenechte se zmást průměrnou dobou řízení uváděnou v médiích. To je hrubě zavádějící údaj. Ta je výrazně zkreslena řízeními, která vůbec nejsou věcně projednána (rozsudky pro uznání, rozsudky pro zmeškání, někdo se nedostaví nebo se k němu nedostane obsílka nebo nezareaguje ve lhůtě a věc se tím „vyřídí“) a „bagatelními“ věcmi, kde není možný opravný prostředek. K době řízení očištěné o věci, které nebyly věcně projednány, se nelze dostat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.