2,80 Kč/hodinu

Vložil Anonymous, 15. Říjen 2022 - 18:23 ::

Jak moudrý zákonodárce přišel na částku 2,80 Kč/hodinu (= ~500 Kč/obvyklou měsíční pracovní dobu = ~2000 Kč/měsíc) za „energie a vodu“?

„Energiemi a vodou“ se myslí celý náklad na služby ve smyslu zákona o službách? Nebo se tím myslí rozdíl mezi náklady na služby ve smyslu zákona o službách při home office a bez home office, tj. zejména zřejmě nárůst spotřeba elektřiny (výpočetní technikou, osvětlením, vařením kávy) a vody (při home office se sprchuji doma a ne v práci) a amortizace vlastních technických zařízení? Nebo je to ještě jinak?

Je někde uveden nějaký výpočet nebo úvaha?

Na druhé straně při home office výrazně ušetřím (na dopravném, na stravování, na společenském obleku, jeho oblékání a údržbě, a zejména na času).

Může činit rozdíl, zda pracuji s vlastním technickým zařízením, a nebo si vezmu domů technické zařízení zaměstnavatele. Je ale otázka, do jaké míry je tento rozdíl vyčísleno finančně podstatný, když obě skupiny technických zařízení stejně existují (nejsou pořizovány kvůli home office) a zastarávají bez ohledu na to, do jaké míry jsou používány.

https://www.lidovky.cz/…n_domov_lros

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.