Vložil Justitianus, 20. Září 2022 - 14:50

Podle vyhlášky č. 268/2009 Sb. o o technických požadavcích na stavby platí, že ubytovací jednotkou je jednotlivý pokoj nebo soubor místností, které svým stavebně technickým uspořádáním a vybavením splňují požadavky na přechodné ubytování a jsou k tomuto účelu určeny. Byt by se mohl stát ubytovací jednotkou jedině na základě rozhodnutí stavebního úřadu se souhlasem všech vlastníků jednotek.

Co píšete o „ubytovně“ je nesmysl. Bytový dům by mohl být změněn na ubytovnu jedině rozhodnutím stavebního úřadu se souhlasem všech vlastníků jednotek. Zdá se že si protiřečíte.

Pokud vlastník bytu v něm poskytuje ubytovací služby, pak porušuje zákon. V bytě není možné poskytovat ubytovací služby bez změny účelu užívání stavby. Jde o živnost, ke které by musel mít řádně zkolaudoanou provozovnu. Pokud tomu tak není, pak porušuje živnostenský zákon a stavební zákon. Je otázka zda řádně hradí za ubytované osoby poplatky obci, zda splnil vůči obci oznamovací povinnost, zda vede knihu hostů, a zda řádně oznamuje Policii ČR ubytování cizinců.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.