Vložil MartinII, 19. Září 2022 - 19:08

pane Luke, popsal jste problém a položil 4 dotazy. Myslím že možnost řešení jste se dozvěděl. Podstatné je že popsaný PROBLÉM ŘEŠIT S VLASTNÍKEM, nikoli nájemníkem na kterého vás majitel z pohodlnosti odkazuje. SPRÁVNĚ JSTE (vlastníkovi i nájemníkovi) POSLALI VÝZVU, i když není do kdy jste určili odstranění závady.

Řešte hlavně to, že NYNÍ AKTUÁLNĚ POTŘEBUJETE DOSTAT DO BYTU LEDNIČKU !!! HASIČI (které řešíte, zdá se, více než ledničku) SEPÍŠÍ leda (a ještě kdovíkdy) PROTOKOL SE ZÁVADAMI (neprůchodná úniková cesta) a uvedou datum odstranění závad (adresováno bytovému domu, ve vašem případě VŠEM VLASTNÍKŮM, určitě ne údajnému vlastníkovi kočárku).

Lámat si hlavu nad tím zda budou hasiči vymáhat pokutu (nenapsal jste dle kterého paragrafu zákona) po majiteli kočárku nebo pokutu dostane celý dům, na to nevím co říci. Dost pochybuji že je „kočárek na chodbě“ na udělení pokuty. A jak by ji hasiči adresovali nájemníkovi (údajnému vlastníkovi předmětu), i kdyby ho chtěli pokutovat ? Vy znáte jeho adresu ?

Abyste si otázku odpovědnosti za závady vyřešil, tak se zeptejte přímo Hasičského záchranného sboru. Nad možností pokutování konkrétního vlastníka kočárku (dokonce nájemníka) se asi pousmějí.

BÁT SE ŽE NA VÁS POVOLÁ NÁJEMNÍK POLICII ČR, když mu odstraníte (aspoň na potřebnou dobu) z chodby kočárek, tak tímto způsobem nevyřešíte nic.

POKUD CHCETE ABY ZA POŽÁRNÍ BEZPEČNOST ODPOVÍDALA PRÁVNICKÁ OSOBA (nestudoval jsem zda to musí být jen právnická osoba jak tvrdíte), tak se nesoustřeďte na SVJ, ale (jak jsem již psal) ZALOŽTE SPOLEK DLE NOZ § 214. NA ROZDÍL OD SVJ NEBUDETE DLE § 215 RUČIT ZA DLUHY SPOLKU.

Nevím proč pořád argumentujete a zdůrazňujete, že nejste SVJ a neexistuje tedy právnická osoba zodpovídající za dům. JSTE BYTOVÝ DŮM (jak píšete), TAKŽE ZA DŮM ODPOVÍDÁTE VŠICHNI, ať jste vlastníci nesdružení (nespolčeni) v SVJ nebo jste v SVJ !!! SVJ se zakládá hlavně proto aby za 5 nebo 500 vlastníků jednal předseda výboru nebo předseda SVJ.

Překvapuje mne, že NEVÍTE JAKÉ PRAVOMOCE MÁ VÁŠ SPRÁVCE.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.