Opakované obtěžování členem výboru správy SVJ

Vložil Daniel Štěpánek (bez ověření), 17. Srpen 2022 - 10:14 ::

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o radu ve věci obtěžování ze strany jedné z členek výboru SVJ. Před 9 měsíci jsme si s ženou koupili byt v HK. Ihned po nastěhování za námi byla členka SVJ (která v domě rovněž bydlí), aby nás seznámila s domovním řádem. Vše probíhalo ve slušnosti. Ihned po novém roce, kdy jsme si přemisťovali zbytek věcí z auta do sklepa, jsme měli 2 (slovy: DVĚ) minuty otevřené vstupní dveře – dotyčná za námi ihned došla a stěžovala si, že se ji podobné chování „nelíbí“, protože do domu může kdokoliv vniknout (k přemístění došlo v 9 hodin ráno). Paní jsem se omluvil a vše vysvětlil. O další měsíc později za námi přišla kvůli tomu, že květiny na schodech zamezují přístupu hasičů v případě požáru na střechu. Sdělil jsem ji, že květiny nejsou naše, že byly v domě ještě před našim nastěhováním a že by to měla vědět, když je rovněž pověřena úklidem společných prostor. Beze slov odešla. K další události došlo před necelým měsícem, kdy si sousedka bydlící o osm pater pod námi stěžovala, že ji někdo na balkóně polil větrané peřiny. Paní správcová šla okamžitě za námi, že je to naše vina a ať věc sousedce uhradíme. Sdělil jsem, že jsme několik dní nebyli doma (dovolená na Moravě), proto není možné, abychom to způsobili my (nehledě na to, že je mezi námi tolik pater/balkonů, odkud mohla voda sousedce peřiny polít). Dle správcové je to ale naše vina, protože máme na balkoně květiny. Sdělil jsem ji, že bez důkazů nebudu nic uhrazovat. Navíc sám mám důkazy o tom, že jsme doma nebyli několik dní a jsme jediní, kdo má na balkon přístup. Dnes došlo k zatím poslednímu incidentu. Paní správcová mě zastavila na cestě do práce kvůli tomu, že si všimla, že máme na okně připevněný satelit a že to narušuje fasádu, která je v záruce. Paní jsem sdělil, že se jedná o přijímač internetu, který není připojený k fasádě, nýbrž k věšáku na okně, který již byl k oknu namontován v době výstavby domu. Paní mi nevěřila a několikrát opakovala, že satelit připevněný k fasádě mít nesmíme. (Zde bych rád upozornil, že bydlíme v 11. patře a paní je 57 let – aby zpochybňovala, kde je satelit připevněný, musela by za použití dalekohledu detailně prohlížet naše okno – a pokud by to dělala pořádně, viděla by, že máme pravdu my, a ne ona.)

Již nevím, jak se paní zbavit. Jedná se o cílenou šikanu a obtěžování, které při sebemenší snaze o podání vysvětlení více a více eskaluje. Sousedé říkali, že za nimi také ze začátku chodila, dokud ji nevyhrožovali. Já tu povahu nemám a raději bych postupoval v mezích zákona. Prosím, je nějaká možnost dotyčnou zákonně usměrnit?

Budu vděčný za každou možnou radu.

S pozdravem,

Daniel Štěpánek++

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.