Vložil Justitianus, 16. Srpen 2022 - 9:59

Problém je v tom, že ti blbové se snaží použít jako přes kopírák stejný postup jako při nedostatečném vytápění bytu (nedodržení minimální teploty).

Užiatel bytu si může změřit vnitřní teplotu v místnosti 1 metr nad podlahou, a není-li možné dosáhnout předepsanou minimální teplotu, může se domáhat aby byt byl vytápěn řádně. Nedomůže-li se svého práva u poskytovatele služby „vytápění“ , může to nabonzovat a následují sankce podle zákona.

Teto postup je ale vyloučen jde-li o dodržení maximálních teplot v místnostech. Maximální teplotu si reguluje uživatel bytu sám svým termostatickým ventilem (případně větráním). Byty v paneláku jsou ovšem vytápěny stoupacím potrubím 24 hodin denně, a prostupem tepla přes panely z ostatních bytů.

To všechno jsou fyzikální skutečnosti, které žádné SVJ nemůže ovlivnit. SVJ netuší jak uživatelé bytů kroutí s termostatickými ventily a nemůže toto nijak ovlivnit. SVJ je povinno vytápět tak, aby i v tom nejchladnějším bytě bylo možno dosáhnout předepsanou minimální teplotu.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.