Vložil Justitianus, 15. Srpen 2022 - 17:11

KlaSyk, je prohlášení uveden zákaz svévolného umisťování předmětů na fasádu? Případně zákaz měnit vzhled domu? Pokud ano, pak a fasádu nelze umisťovat nic bez souhlasu vlastníků jednotek. A týkalo by se to nejen schránek, ale i výstrčí, reklamních poutačů, cedulí, nápisů, satelitních antén, maleb a grafitti na fasadě, atd.

Takže: máte v prohlášení takový zákaz? Je ve stanovách uveden takový zákaz?


Pokud tomu tak není, je možno postupovat takto.

Vyzvěte vlastníka jednotky, aby prokázal, že umístěním schránky nepoškodil společné části. To prokáže jedině tím, že schránku sejme za přítomnosti členů výboru. Na omítce nesmí po sejmutí schránky zůstat ani stopa po fasádní pěně! Jestli tam zůstane jen kousek fasádní pěny, pak je jisté, že upevněním schránky došlo k poškození společné části.

Výsledek: SVJ vyzve vlastníka, aby uvedl fasádu do původního stavu na svůj náklad a zakáže mu umisťovat schránku pomocí pěny. Poskytnete mu přiměřenou lhůtu k uvedení fasády do původního stavu. Nesplní-li, zajistí SVJ očistění/opravu fasády u specializované firmy a náklady bude vymáhat na vlastníkovi jednotky jako způsobenou škodu.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.