Vrácení části dotace MHMP - vrací vlastník nebo celeé SVJ

Vložil Michal (bez ověření), 11. Srpen 2022 - 7:37 ::

V dotační smlouvě MHMP se píše, že pokud nějaký člen SVJ prodá svojí jednotku ve lhůtě 3 let od obdržení dotace, musí SVJ vrátit poměrnou část dotace. Peníze vrací vlastník, který jednotku prodal nebo celé SVJ? Případně jak docílit toho, aby část dotace vrátitl vlastník, který jednotku prodal?

citace ze smlouvy: V případě přechodu nebo převodu vlastnictví (nikoli přechodu z důvodu dědictví, či zrušení s likvidací) objektu uvedeného v Článku I. odst. 1 této smlouvy v průběhu 3 let ode dne nabytí účinnosti smlouvy, je příjemce povinen vrátit poskytovateli celou dotaci, a to do 30 kalendářních dnů od zápisu změny vlastníka / spoluvlastníků ve veřejném seznamu (katastru nemovitostí). Je-li příjemcem dotace společenství vlastníků, je povinno při převodu vlastnictví jednotky (jednotek) vrátit poskytovateli poměrnou část dotace, odpovídající výši spoluvlastnického podílu, který je předmětem převodu

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.