Vložil Nešťastný (bez ověření), 2. Srpen 2022 - 5:44
  1. vše dělám písemně
  2. SVJ ani nikdo jiný nereagoval
  3. námitky jsem podal řádně a v zákonné lhůtě, písemně
  4. nikdo mi na námitky neodpověděl

Říkáte „dlužník být aktivní – musí vznést námitku promlčení“
Řákají „promlčení se budeme dovolávat, ale až u soudu, panáčku“

Takže když SVJ může (a dle jejich verbálního tvrzení bude) namítat promlčení, tak mnou provedený zápočet jakoby nenastal a já jsem v prodlení. Je tak?

Omlouvám se za nepřesnost: napsal jsem
„A dále tvrdí, že moje pohledávka nelze být započtena, protože ve chvíli kdy jsem ji, zápočet oznámil – prý neexistovala.“.

Správně má být
„A dále tvrdí, že moje pohledávka nelze být započtena, protože ve chvíli kdy jsem ji, zápočet oznámil – prý neexistovala jejich pohledávka do fondu oprav.“

Proto se ptám zda pohledávka „do fondu oprav“ existuje stále nebo zvniká každý měsíc znova?

A dále: moje pohledávka činila 2200. Fond oprav platím podle stanov v kalendářním měsíci k 17-ctému a činí 2500. Takže než jsme to udělal, oznámil jsem jim, že to udělám. V následujícím měsíci jsem 300 zaplatil z bank-účtu a na 2200 jsem poslal oznámení o započtecím úkonu. A i poté jsem poslal oznámení, že jsem to provedl. A oni – NIC. Jen teď přišli s tím, že na mne chystají soud a tam namítnou promlčení a odkázali mne právě na ten §1989/1 NOZ kterýmu nerozumím.

Zanikla teda moje pohledávka zápočtem anebo až SVJ u soudu bude tvrdit, že se domáhá promlčení, že mi soud odsoudí, že zaplatím těch 2200 + úrok z prodlení od 8/2020 do zaplacení + jejich advokáta, jak mi tvrdí oni?

Karlos

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.