Vložil Justitianus, 17. Červenec 2022 - 22:51

Rozhodující je že celý dům je jediná zúčtovací jednotka pro účely vytápění a náklady se rozúčtují podle zákona č. 67/2013 Sb. a prováděcí vyhlášky. Jakékoli přitápění vlastním topným zdrojem si zaplatíte sám. Nejde o to že „by se to blbě vykazovalo“. Můžete ty náklady vykazovat, ale jedině sám sobě. Nikoho v domě nemusí zajímat že jste si přitápěl elektřinou.

Pokud toužíte po vlastním vytápění, prodejte byt a pořiďte si rodinný dům. V něm si můžete topit elektřinou, plynem, ba i dřevem či solárními panely podle vlastní úvahy.


Jiná věc by byla pokud v té části bytu je hygienická závada – nedostatečná tepelná izolace a chladné podlahy. To by byla zároveň i stavební závada společné části budovy a muselo by se to nějak řešit. Viz např. článek https://vytapeni.tzb-info.cz/…zima-na-nohy.

A už mimo rámec dotazu připomínám, abyste si nechal posoudit správnost koeficientů používaných při rozúčtování služby „vytápění“. Místnosti nad nevytápěným prostorem nebo dokonce nad volným průjezdem jsou intenzivně ochlazovány zespodu. Tomu by měl odpovídat jejich koeficient tepelných ztrát místnosti (koeficient polohy) používaný při rozúčtování.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.