Mix topeni, elektricke podlahove plus plyn - rozpocitavani nakladu

Vložil pavel vanek, 17. Červenec 2022 - 21:58 ::

Zdravim V problematice jsem absolutni amater, takze je mozne, ze muj dotaz je naprosta blbost. Rekonstrujeme pomerne velky byt, (105m), ktery je z cca 1/2 umisten nad volnym prostorem (tzn. nikdo nas zespodu nevytapi) V pripade mrazu si dokazu predstavit, ze i prestoze je relativne nove postaven (2000), tak nam bude na nohy jednoduse vetsi zima :-).

Takze nas napadlo si udelat podlahove topeni na elektriku u te casti 1/2, co je umistena nad volnym prostorem (zastresujeme vchod do domu a vjezd do garaze). Topeni plynovym kotlem pro cely barak. Dum je SVJ, takze teplo se rozpocitava na zakladni a spotrebni slozku.

Pokud by jsme tedy usetrili za plynove topeni tim, ze by jsme si cast bytu vytapeli elektrinou, stejne by se nam uspora plynoveho vytapeni nebyla vetsinove zohlednena (?), jelikozby jsme se dostali pod „Průměrný náklad na vytápění 1 m2 bytu nepodkročuje hranici 80 % průměru objektu“? Chapu to spravne, ze v nasem pripade by nam stejne zvedli naklady za plynove topeni a nase pripadne placeni za elektricke vytapeni by se blbe vykazovalo?

Predem diky za jakoukoliv odpoved.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.