Vložil Justitianus, 16. Červenec 2022 - 5:12

Hospodářský výbor doporučil v ST 259/1 rozsáhlé změny vládního návrhu. Podle nově formulovaného § 11v se úsporný tarif v dodávkách tepla nebude týkat „majitelů domů“, jak je nesprávně uvedeno v tiskové zprávě. Bude se týkat „zákazníka v domácnosti v rodinném domě nebo zákazník[a] v domě s byty.“ Takže na SVJ se tentokrát nezapomnělo.

  • „Zákazníkem v domě s byty se pro účely tohoto zákona rozumí osoba odebírající teplo pro vytápění nebo společnou přípravu teplé vody jako poskytovatel služeb podle jiného právního předpisu. Nu a tímto jiným právním předpisem je zákon č. 67/2013 Sb. o službách spojených s užíváním bytů.

SVJ bude muset rozsáhle papírovat, protože nárok na peníze budou mít pouze uživatelé/vlastníci bytů v domě. Nárok nebudou mít uživatelé/vlastníci nebytových prostorů (ateliér, garáž, dílna nebo provozovna, jiný nebytový prostor).

Podle ST 259/1 má peníze obdržet zákazník teplárny (tedy většinou SVJ) a zohlední je automaticky ve vyúčtování jednotlivým vlastníkům bytů jako by šlo o jejich zaplacené zálohy.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.