Vložil Justitianus, 11. Červenec 2022 - 13:31

Leoši, jakákoli změna způsobu rozúčtování je použitelná od počátku následující zúčtovacího období. Nepřečetl jste si vyhlášku viďte?

Sloupec „Kor.měř.“ neobsahuje ani koeficienty, ani součinitele. Takže jste nedostal podklady k rozúčtování služby a nemůžete tedy ani podat námitku k Vašemu vyúčtování, dokud Vám všechny ty podklady nebudou zpřístupněny.

Pro ty totální blby, kteří ve vašem SVJ rozúčtují a nevědí jak se to dělá, uvádím:

Existují minimálně tři koeficienty pro kadé otopné těleso s indikátorem: Kq (tepelný výkon otopného tělesa), Kc (přestup tepla mezi otopným tělesem a indikátorem), Kp (koeficient pro rozdílnou energetickou náročnost jednotlivých místností v budově).

Jestliže ti blbové toto nevědí a nepoužívají, pak vůbec nejsou schopni řádně rozúčtovat náklady podle vyhlášky. Doporučuji požadovat celý algoritmus (popis výpočtu po jednotlivých krocích), a k tomu samozřejmě všechny vstupní údaje – použité koeficienty a součinitele Kq, Kc, Kp pro každou jednotlivou místnost a každý indikátor v domě.

Pokud jsou v indikátorech naprogramovány souhrnné koeficienty, pak to znamená že náměr každého indikátoru je už předem „skrytě“ upraven. V tom případě požadujte tabulku všech „skrytých“ koeficientů pro všechny indikátory v domě s uvedením dílčích koeficientů pro každý indikátor a výsledného (souhrnného) koeficientu který byl v indikátoru skrytě naprogramován při montáži.

Máte nárok i na veškeré další vstupní údaje (zejména náměry všech indikátorů před korekcí a po korekci, jejich přiřazení k místnostem a k bytům, podlahové plochy místností, započitatelné podlahové plochy místností).

Skutečnost že blbové ve Vašem SVJ nevědí jak se rozúčtují náklady neznamená že by to před Vámi mohli zatajovat. Zákon jim ukládá Vám ty informace poskytnout. A ty informace musí být natolik podrobné a úplné, abyste si mohl sám provést rozúčtování pro celý dům.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.