Vložil Justitianus, 21. Květen 2022 - 18:31
  • Píšete: „Dle mého názoru tam není dodržena vyhlážka možných odchylek 80–200%.“

Kterou vyhlášku máte na mysli? Neznám žádnou vyhlášku, která by nějak upravovala rozúčtování služby „dodávka tepla“ uvnitř bytového domu. Nebo snad se jedná o službu „vytápění“? To by bylo něco zcela jiného. Prosím upřesněte která služba je poskytována a co je o tom uvedeno ve stanovách.

Ke službě „dodávka tepla“ do bytů přes kalorimetry je na webu ARTAV sekci „Legislativa“ zveřejněn tento text:

Odpověď na otázku

Pro domy s bytovými předávacími stanicemi nebyl dosud vydán žádný předpis pro rozúčtování nákladů na vytápění a dodávky teplé vody. Vlastník domu by měl zpracovat a s uživateli bytů dohodnout vlastní pravidla pro toto rozúčtování.

K té odpovědi mohu podotknout jen to, že je poněkud zmatená (což mne u ARTAV nepřekvapuje). Při poskytování služby „dodávka tepla“ je totiž vyloučeno poskytovat zároveň s tím i službu „vytápění“. A pokud teplá voda pro byt je ohřívaná ve vlastním výměníku (za kalorimetrem), pak v domě neexistuje ani služba „centralizované poskytování teplé vody“.

V tom textu od „odborníků“ z ARTAVu jsou pomotány dohromady tři odlišné služby. Ale co je tam uvedeno o službě „dodávka tepla“ přes bytové kalorimetry, to platí.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.