Vložil Justitianus, 14. Duben 2022 - 21:35

Naprosto nic jste nepochopila.

Naposledy Vám píšu, že jediné co se rozúčtuje jsou náklady v korunách českých. Náklady jsou ty částky, které SVJ vynaložilo. Ustanovení § 3 zákona č. 67/2013 Sb. popisuje jednoznačně co se rozúčtuje. Žádne gigajouly to nejsou.

(1) Základní složka nákladů na vytápění v zúčtovací jednotce činí 30 % až 50 % a zbytek nákladů tvoří spotřební složku. (…)

(2) Při rozdělení spotřební složky nákladů na vytápění v zúčtovací jednotce mezi příjemce služeb se vychází z náměrů měřidel podle zákona o metrologii nebo zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění. (…) Rozdíly v nákladech na vytápění připadající na 1 m2 započitatelné podlahové plochy však nesmí u příjemců služeb (…) překročit (…).

Náklady jsou ty částky, které SVJ vynaložilo na poskytování služby. Při tom je pro rozúčtování služby bezvýznamné jaká byla pevná složka ceny a jak velká byla pohyblivá složka ceny, zda se cena za GJ pohyblivé složce měnila v průběhu roku, zda součástí nákladu byla i smluvní pokuta za překročení sjednaného množství, nebo naopak pokuta za neodebrání sjednaného množství.

Přestaňte fantazírovat o věcech, kterým nerozumíte.

Pokud Vás zajímá jak SVJ došlo k částce, která se rozúčtovala příjemcům služeb, nechte si předložit podklady (dodavatelské faktury, které jsou archivovány jako účetní doklady SVJ).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.