Vložil Justitianus, 14. Březen 2022 - 17:40
  • Napsal jste: „Snad jedině v případě, že vyúčtování dělá naprostý diletant.“

Však právě!!! Jen naprostý blb si neumí přečíst ve vyhlášce seznam co má vyúčtování obsahovat. 

A to je ten důvod, proč 95% všech vyúčtování, která jsem měl v ruce, byla vyúčtování neřádná. A všechna byla od nějaké firmy, která se tím zabývá na „profesionální“ úrovni. Ti jsou nejhorší: Když je upozorníte na chybu, rozpor s předpisem, nebo na chybějící údaj, držkují a hádají se. Protože tak jim to někdo před 15 lety naprogramoval, a oni neumějí nic jiného než tam nasypat čísla, vytisknout sestavu a vyinkasovat peníze.

Zrovna tu mám jedno vyúčtování, kde je v tabulce nákladů na vytápění uveden řádek:

Vnucené teplo dům (10%) ..... 69.89 GJ ..... 55213.10 Kč

A pak je část z toho nějak rozúčtována na vlastníka, mimo základní a spotřební složku. Klasika: Statutáři SVJ netuší jak se tam ten řádek vzal a co to znamená. Nevědí proč to tam je, nevědí jakých 10 procent z čeho to je, jak se to rozúčtuje a komu, a proč je to zvlášť. Mají povinnost to znát, samozřejmě. A mají povinnost předložit mi postup (algoritmus) rozúčtování.

Bavit se s blby nevede nikam. Dobrá, tak zkusím druhé kolečko. Když telefonuji správcovské firmě, která to spáchala, odpověď je taky klasická a předvídatelná: „Obraťte se na SVJ, my to počítáme podle toho co jste si schválili.“

Tradá, tradá, tra-da-da-da-dáá…

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.