Vložil Justitianus, 8. Březen 2022 - 9:27
  • Napsal jste: „Netuším, podle jaké „smlouvy“, kde je dotyčná FO – subjekt údajů – smluvní stranou nějaké smlouvy, která by toto popisovala.“

Zdenku, to jsem už vysvětlil, ale Vy jako pravý blb to nechcete pochopit. O prohlášení (vlastníka budovy) jsem se v této diskusi zmínil patnáctkrát. Právě prohlášení je tou smlouvou, která zavazuje vlastníky jednotek.

Výtah v domě Kamery v domě
Pokud je v prohlášení uveden výtah jako společné technické zařízení, pak pak vlastník jednotky je povinen strpět provozování výtahu a přispívá na opravy a údržbu toho systému.
Případně se může pokusit o změnu prohlášení postupem podle § 1169.
Pokud jsou v prohlášení uvedeny kamery jako společné technické zařízení, pak vlastník jednotky je povinen strpět provozování a přispívá na opravy a údržbu toho systému.
Případně se může pokusit o změnu prohlášení postupem podle § 1169.
Podle zákona č. 67/2013 Sb. příjemce služby je povinen strpět poskytování služby „provoz výtahu“, jak pro sebe, tak pro členy své domácnosti (i nezletilé) a pro své návštěvy. Je povinností vlastníka jednotky poučit tyto osoby o zásadách používání výtahu. Kdo nesouhlasí s provozem výtahu, ať neleze dovnitř, případně ať prodá byt. Ostatní spoluvlastníci nemají povinnost se mu přizpůsobit.
Pokud nesouhlasí s poskytováním služby, měl se obrátit na soud jako přehlasovaný vlastník do tří měsíců podle § 1209.
Podle zákona č. 67/2013 Sb. příjemce služby je povinen strpět poskytování služby „monitorování kamerami“, jak pro sebe, tak pro členy své domácnosti (i nezletilé) a pro své návštěvy. Je povinností vlastníka jednotky poučit tyto osoby o kamerovém systému. Kdo nesouhlasí s provozem kamer, ať neleze dovnitř, případně ať prodá byt. Ostatní spoluvlastníci nemají povinnost se mu přizpůsobit.
Pokud nesouhlasí s poskytováním služby, měl se obrátit na soud jako přehlasovaný vlastník do tří měsíců podle § 1209.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.