Vložil Justitianus, 7. Březen 2022 - 6:57

Zdenku, mýlíte se ve všem co jste napsal. Odkud berete ty lži? Z Aeronetu? Pouhé pořízení kamerového systému nedává nikomu žádná práva. Už jsem to napsal jinde.

Mýlíte se také naprosto v určení právního důvodu pro zpracování osobních údajů. A to přesto, že jsem to zde vysvětlil. SVJ se nemůže odvolat na čl. 6 odst. 1 písm. f), jak se nesprávně domníváte. Vy pouze papouškujete nesmysly, které se stále dokola opisují na netu.

Právnická osoba SVJ nemá žádný oprávněný zájem na tom, aby ze své vůle šmírovala vlastníky jednotek v jejich domě! SVJ je pouze sluhou vlastníka domu. Dělá to, co jí přikáží vlastníci jednotek. Zapamatujte si to!!!

SVJ neprovozuje kamerový systém jako zájmovou činnost (pro zábavu, nebo z pilnosti, z vlastní vůle a podle své úvahy). Provozuje jej z donucení, protože to dostalo od vlastníků jednotek nařízeno. Proto není povinností SVJ prokazovat nějaký neexistující “oprávněný zájem”. Postačí když SVJ prokáže že je stranou smlouvy a má z této smlouvy uloženu povinnost. Jde tedy o zpracování osobních údajů na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR.

SVJ tedy neprovádí „posouzení vlivu na ochranu osobních údajů“ podle článku 35 GDPR!

Článek 6 Zákonnost zpracování

1. Zpracování je zákonné, pouze pokud je splněna nejméně jedna z těchto podmínek a pouze v odpovídajícím rozsahu: (…)
b) zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů, nebo pro provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na žádost tohoto subjektu údajů; (…).

Zde zmíněnou smlouvou je podle okolností buď prohlášení (smlouva mezi vlastníky navzájem), nebo stanovy SVJ (smlouva mezi členy SVJ a právnickou osobou SVJ).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.