Vložil Justitianus, 12. Únor 2022 - 10:16

Mýlíte se. Správu SVJ vykonává samotná právnická osoba SVJ. Neexistuje žádný jiný „správce SVJ“.

  • „Obecně lze dodat, že správa vlastního majetku není podnikáním a nemůže proto být ani předmětem podnikání obchodní společnosti. Jde o činnost, jež je vlastní každé obchodní společnosti, neboť je nezbytná k jejímu řádnému fungování. Ke správě vlastního majetku není třeba žádného úředního povolení.“ Tak judikoval Nejvyšší soud (sp. zn. 29 Cdo 152/2007, ze dne 21.5.2008), a platí to pro všechny právnické osoby.

A pokud existuje SVJ, pak se ze zákona stalo osobou zajišťující správu domu. Se všemi podněty, dotazy a návrhy se obracejte na SVJ, pokud ve stanovách není určený odlišný postup.

Neuvedla jste ovšem to nejdůležitější.

Co je uvedeno ve stavební dokumentaci budovy a v kolaudačním souhlasu s užíváním stavby o způsobu vytápění budovy a bytů? Co je uvedeno v prohlášení o způsobu vytápění budovy a Vašeho bytu? Jaký je současný skutečný způsob vytápění budovy a bytů? Co říká prohlášení vlastníka budovy o komínech, a speciálně o komínu na který se chcete napojit? Je v rámci správy domu uvedena někde služba „čistění komínů“? Například ve stanovách? Z jakého důvodu jste se obrátila na správní společnost a nikoliv na SVJ?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.