Vložil Justitianus, 28. Leden 2022 - 20:55

Citoval jsem ze zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích. Vyhlášky jednotlivých obcí mohou upřesnit některé podrobnosti.

Přihlášenou fyzickou osobou se míní osoba která má adresu místa trvalého pobytu (u cizince přechodného pobytu) v adresním místě na území obce. Tento údaj je obsažen v registru obyvatel, informačním systému evidence obyvatel, informačním systému cizinců. Orgány obce mají samozřejmě vymezený přístup do těchto registrů. Mají také seznam poplatníků na území obce, protože povinností každého poplatníka obecního poplatku je podat obci přihlášku k místnímu poplatku.

Byt, ve kterém není přihlášena žádná fyzická osoba: Co to je – na to se musíte zeptat našich zákonodárců kteří ten zákon takto schválili, a presidenta republiky, který zákon podepsal. Jisto je, že údaj „adresní místo“ ani „adresa trvalého pobytu“ neobsahuje žádný údaj o konkrétním bytu v budově. Není tedy možné nějak jednoduše (automaticky) přiřadit osoby s trvalým pobytem v adresním místě k jednotlivým bytům v budově. Opakuji že poplatník je povinen podat přihlášku k místnímu poplatku, a v ní povinně uvede všechny rozhodné skutečnosti (například že je vlastníkem bytu ve kterém není přihlášena žádná fyzická osoba).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.