Vložil Justitianus, 27. Leden 2022 - 6:13

Pane Zdeno (bez ověření), píšete zde jako typický fachidiot. Budu Vám muset vysvětlit co je doručení a jak na to nahlíží judikatura. Vaše fantazie o mailserverech jsou totiž zcela mimo.

V první řadě platí, že na doručování emailem by se obě strany musely napřed dohodnout. Tím na sebe příjemce bere plnou odpovědnost za to, že má funkční emailovou adresu na fungujícím mailserveru. Za toto neodpovídá odesilatel! Píšu to už podruhé.


Pak si taky zapište za uši, že je úplně jedno zda zprávu adresát dostal/viděl nebo nedostal/neviděl. Pokud Vás to překvapuje, pak jen proto, že neznáte konstantní judikaturu o doručování.

Odesilatel splnil svou povinnost již tím, že zprávu odeslal na určený email příjemce. Neodpovídá za nic jiného. Jakékoliv nedoručení nebo jiné problémy jdou za příjemcem. K tomu cituji notoricky znamý judikát:

„K námitce odvolatele, že pouhé odeslání pozvánky na valnou hromadu na adresu společníka není postačující, nebyla-li pozvánka doručena, odvolací soud uzavřel, že postačí, dostane-li se pozvánka do sféry dispozice společníka tím, že mu bude zaslána na adresu jeho bydliště, kterou společnosti sdělil. Nelze přičíst k tíži společnosti, že společník si pozvánku na valnou hromadu nevyzvedl a k jednání valné hromady se nedostavil.“

Krajský soud v Brně, č. j. F 5118/2004, F 9646/2004, C 24729/9 – 211 ze dne 14. září 2005

Lhůta pro oznámení pozvánky na valnou hromadu s.r.o. je dodržena (…) pokud sice pozvánka společníku ve lhůtě doručena není, ale svolavatel pozvánku odeslal natolik včas, aby byla společníku ve lhůtě doručena, k čemuž však nedošlo z důvodů na straně společníka.

Podle usnesení Nejvyššího soudu ze dne 26. června 2018, sp. zn. 27 Cdo 1725/2017

Jestliže tedy SVJ odeslalo písemnost na emailovou adresu, kterou jí příjemce sdělil, pak SVJ splnilo svou povinnost doručit. Jakékoliv problémy mimo mailserver odesílatele jdou k tíži příjemce, který si tento způsob komunikace sám zvolil.


A zjevně (fachidiot!!!) nechápete další věc. Nikdo se nebude hrabat v logu nějakých mailserverů. SVJ prostě odešle ten email na CC: adresy členů výboru, např. na seznam.cz a gmail.com. Při prokazování u soudu ti dva adresáti přijdou, přihlásí se do svých mailoých účtů, a na místě soudu prokáží, že ten CC: email oba dostali. Mohou to celé na místě i vytisknout. Tím bude prokázáno co bylo odesláno, kým, komu, kdy a s jakou přílohou. Píšu to zde podruhé.

Pokud si myslíte, že soud uvěří pohádce o tom že někdo tajemný hacknul seznam.cz i google.com, aby tam podstrčil nějaké falešné emaily, a změnil data a časy, pak jste ovšem zcela mimo. Žádný soudce by téhle Vaší pohádce neuvěřil.


Závěr: Zdeno (bez ověření), snažíte se diskutovat o věci které nerozumíte.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.