Vložil Justitianus, 18. Leden 2022 - 23:57

Pane Hribeku, Váš úvodní dotaz je zmatečný. Naprosto se mýlí i Soudil (bez ověření). Co Vám napsal je nepravda.

  • Váš popletený dotaz zněl: „Co prosím znamená, že úhrada nákladů řízení u soudu I. a II. stupně nemá odkladný účinek, jestliže podám dovolání?“.

Neznamená to nic, protože Vámi uvedené tvrzení je úplně nesmyslné. Úhrada nákladů řízení znamená že jste uhradil co bylo soudem požadováno. Na co by – podle Vás – mělo uhrazení té částky mít odkladný účinek? Jinak řečeno: Co by mělo být – podle Vás – odloženo tím, že jste uhradil náklady řízení???

  • Soudil (bez ověření) se mýlí. Podat dovolání můžete bez ohledu na to zda jste uhradil či neuhradil náklad soudního řízení, vůči kterému směřuje Vaše dovolání.

Pokud jde o již zaplacené náklady řízení, předbíháte událostem. Napřed by musel soud dovolací rozhodnout zda dovolání je přípustné či nikoli, pak by případně rozhodl zda dovolání je důvodné či nedůvodné. V případě úspěchu může NS rozhodnout o předchozích nákladech sám, nebo věc vrátí soudu nižší instance, a ten pak rozhodne o nákladech řízení znovu (podruhé). Jestliže budete mít na konci přeplatek, bude Vám vrácen.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.