Jaké možnosti ochrany svých práv má vlastnice?

Vložil Zablokovaná (bez ověření), 2. Prosinec 2021 - 13:37 ::

Jaké možnosti účinné ochrany svých práv má vlastnice, chce-li postupovat legální cestou?

Doporučení, která se zde vyskytují, nejsou případná.

  1. Doporučuje se zde opakovaně nechat se zvolit předsedkyní. Nebyl zde ovšem uveden postup, jakým by toho vlastnice mohla dosáhnout, a patrně takový postup ani neexistuje.
  2. Doporučuje se zde opakovaně obrátit se na soud. Uspět u soudu je z vůle moudrého zákonodárce a nezávislých soudců možné pouze ve zcela speciálních zřídka se vyskytujících případech, v praxi soud práva vlastníka nechrání. Napsalo se zde o tom opakovaně dost.
  3. Doporučuje se zde opakovaně podat trestní oznámení. Policie se bytovým spoluvlastnictvím nezabývá, pokud vůbec něco prošetří a pokud vůbec něco doporučí dříve, než věc odloží, doporučí jeden z bodů uvedených shora.
  4. Zbývá obrátit se na advokáta. Typický advokát bytovému spoluvlastnictví nerozumí, a to i v případě, že toto své zaměření sám uvádí. Jak najít advokáta, který rozumí bytovému spoluvlastnictví? Advokát žije ze sporů, takže není v jeho zájmu věc rychle a hospodárně urovnat.

Zapomněla jsem na něco? Je nějaká možnost, jak se může vlastnice účinně domoci svých práv?

Opakovaně a v dostatečném počtu jsou zde popisovány situace, kdy SVJ nekoná, koná v rozporu s právem, nebo naopak koná ve věcech, které mu nepřísluší. Co zde naopak popisováno není, zda a jak se v těchto případech vlastnice domohla stavu souladného s právem.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.