Vložil Justitianus, 26. Listopad 2021 - 10:27

Pro člensvj: Nemáte pravdu, když tvrdíte „… ten barák má dva vchody se stejným ČP a ze dvou ulic“.

Když se podíváte na Google Maps, tak zjistíte že z ulice Zelinářská tam žádný vchod není. Budova má pouze jeden vchod s poštovními schránkami – z ulice Jiskrova.

Jde zjevně o chybu databázi RUIAN. Té budově neměla být nikdy přidělena dvě adresní místa, protože nemá dva vchody.

Mezi adresním místem a adresou budovy existuje jedno jednoznačné vzájemné přiřazení, a dále jedné budově může příslušet více adresních míst. Typickým příkladem adresního místa je vchod do budovy označený číslem orientačním v rámci ulice a veřejného prostranství.
Na druhé straně předmětem registru není fronta budovy bez vchodu v rámci ulice a veřejného prostranství bez ohledu na to, je-li v ní budova s číslem orientačním označena či nikoli.
Adresní bod je bod reprezentující adresní místo. Adresní bod se obvykle volí tak, aby v mapovém podkladu adresní místo vhodně reprezentoval, např. byl blízký reálnému vchodu a ležel směrem k ulici a veřejnému prostranství, které je součástí příslušné adresy.

Pokud byste odeslal zásilku na adresu Zelinářská 2, může se vrátit jako nedoručitelná: adresní místo sice existuje, budova je označena, ale to je jen průčelí bez vchodu. Nejsou tam ani schránky, do kterých by bylo možné vložit písemnost pro adresáta.

Správná adresa je tedy pouze Jiskrova 515/2, Braník, 14700 Praha 4. Adresní místo Zelinářská 515/2 je pouze fantom, který pro doručování neexistuje v reálném světě.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.