opatrovník

Vložil § 165 oz (bez ověření), 17. Listopad 2021 - 23:20 ::

Dobrý večer, měla bych dotaz ohledně jmenování opatrovníka dle § 165 odst.2) (2) Soud jmenuje právnické osobě opatrovníka, a to i bez návrhu, jsou-li zájmy člena statutárního orgánu v rozporu se zájmy právnické osoby a nemá-li právnická osoba jiného člena orgánu schopného ji zastupovat.

V našem SVJ se výbor neřídí stanovami. Předseda si vyplácí ročně o 22 tis. Kč ročně více, než mu bylo odhlasováno. Nechal vypracovat projektovou dokumentaci za 83 tis. aniž by o tom vlastníkům jen řekl, natož aby vlastníci toto odhlasovali. Je to již 4.dokumentace k zateplení domu, protože se neumí strefit do požadavků dle zákona. Stále tam dává soukromá okna, balkony, dlažby na balkonech, zábradlí, atd. Jedná se o soukromé části domu, dle prohlášení vlastníka, kdy dům byl převeden v r. 2006. Dle zák. 72/1994 Sb. § 2 písm. g) společnými částmi, jsou pouze části určené pro společné užívání, dle § 4 je to vlastník, kdo určí společné a soukromé části v prohlášení. U nás je to tak, že lidé se bojí cokoliv říci, ani neznají svá práva. Nepište mi, že za to si můžeme sami, to vím. Ale jak z toho ven? Co přesně znamená, že soud rozhodne i bez návrhu. Který? Jen když jim doložím, že výbor nejedná v zájmu SVJ? těch nedostatků je samozřejmě více. Máme v předpisu uvedenou jedinou platbu FO a z těchto peněz hradíme vše, co zbyde se dá do dlouhodobých záloh. Nemáme krátkodobé a dlouhodobé zálohy na správu domu, nerozlišujeme vlastní správu domu, která by se měla hradit dle jiného klíče – stejně na jednotku. Výboru skončil mandát 2.12.2020

  • 3 měsíce prodloužení tj. 2.3.2021, nehnuli ani brvou. Jsme bez výboru.
přesto se dál proplácely mzdy. Díky za Vaše názory, jak z toho ven, když všem je to jedno.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.