Vložil Justitianus, 14. Listopad 2021 - 16:06
  • Napsal jste: „Problém je, že se zcela zbytečné plýtvá s teplem ve společné sušárně prádla …“

Mýlíte se. To není problém. To je stav. Ostatní vlastníci jednotek to asi za žádný problém nepovažují. Až budete mít podporu vlastníků s většinou hlasů, bude jednoduché to změnit hlasováním na shromáždění.

  • Napsal jste: „Můj návrh na regulaci teploty např. na 20°C, tak jak máme běžně v bytě, byl rezolutně zamítnut …“

V tom případě vlastník domu vyjádřil svou vůli hlasováním na shromáždění. Může se Vám to nelíbit, ale to je asi tak vše co s tím můžete dělat. I kdyby si vlastníci jednotek odhlasovali, že chtějí všechny společné kliky z ryzího zlata, budete se tomu rozhodnutí muset přizpůsobit. A samozřejmě i Vy na ten účel zaplatíte Váš příspěvek.

  • Napsal jste: „Jak docílit toho, aby náklady za expresně usušené prádlo platili jen ti, kteří sušárnu skutečně užívají.“

Zase totéž! Až budete mít na své straně většinu, jistě se tato pravidla pro sušárnu odhlasují na shromáždění. Není to žádná raketová věda. Většina se počítá podle spoluvlastnických podílů.

Pak ještě máte možnost prodat byt a pořídit si rodinný dům. V něm si v sušárně nainstalujete termostatický ventil a vyregulujete teplotu tak, jak bude vyhovovat Vám. Vyřešeno.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.