Vložil Změna (bez ověření), 21. Říjen 2021 - 10:14

1.Před volbami bukanýři správně kritizovali kumulaci funkcí např. poslanec x ministr. Prý ani jedno není možné v kumulaci dělat pořádně (souhlasím). Nyní přichází ZMĚNA. Pokud by totiž někdo ze zástupu poslanců bukanýrů šel do vlády, tak by skončil jako poslanec a za bukanýra by šel náhradník ze STAN. Zástup bukanýrů ve sněmovně by se tak snížil. Nyní kumulace funkcí tedy nevadí.

2.Předvolbami dosluhující vláda a končící poslanci prosadili zákon o zmražení platů politiků (souhlasím). Nyní přichází ZMĚNA. Senátní výbor navrhuje tento populistický zákon vrátit poslancům a tím umožnit nejen růst platů politiků, ale hlavně odstranit populistický zákon.

3.Před volbami byly hlavními kritičkami Maláčové paní Richterová a Pekarová. Moc práce jim to nedalo, Venezuela je skutečně exot. Zároveň dámy slibovaly, že mají připraveny zásadní změny např. v důchodovém systému (to je potřeba, souhlasím). Nyní přichází ZMĚNA. Obě holčiny si jdou sednout do vedení sněmovny.

4.Před volbami pětikoalice slibovala zeštíhlení státu (souhlasím). Nyní přichází ZMĚNA. V poslanecké sněmovně bude místo 5 místopředsedů rovnou 6 místopředsedů. Jeden místopředseda stojí ročně 4 mil. Kč. Ale je to demokratické, hezky poměrně podle výsledků voleb: po jednom místopředsedovi získají mj. TOP 09 (14 poslanců) a Piráti (4 poslanci). SPD s 20 poslanci místopředsedu nezíská.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.