Vložil Stalf (bez ověření), 18. Září 2021 - 14:26

Dobrý den. Nemám žádné právnické vzdělání, ale jen několik let zkušeností v představenstvu SBD a pak ve výboru společenství a tak si dovoluji několik poznámek – úvah:

  1. K příspěvku od radka2222 poprvé: tak jako jsou lidé různí, stejně to platí i OPBH, nedá se zobecňovat. OPBH může být dobré i špatné.
  2. K příspěvku od radka2222 podruhé: naopak velmi obecný se mě zdá názor, že moudří vlastníci svěřují svůj majetek tomu, koho si sami zvolí. a je na nich, zda zvolí někoho, kdo má kvalifikaci a znalosti, nebo ne. Kde brát, když ve společenství nikdo takový není nebo si nikdo netroufá? Řešení profesionálním předsedou (osobou nebo firmou) je také sázka do loterie.
  3. K příspěvku od Purple poprvé: pokud Vám systém OPBH vyhovoval, neměl jste kupovat byt, ale zůstat v nájmu… – domnívám se, že pokud by zůstal v domě jeden byt pod OPBH, společenství by mělo fungovat jako když pod OPBH nezůstal žádný byt. Takže co by se změnilo? Stejná situace je, když zůstane něco málo bytů pod SBD.
  4. K příspěvku od Purple podruhé: pokud máte tak značnou snahu, kandidujte do výboru, pak jako předseda výboru máte ideální možnost veškerý popisovaný šlendrián napravit!. Co když dotyčný si právě na to netroufá. Je to výborný soustružník, je to šikovný prodavač, perfektní učitel, kvalitní zdravotník, ale netroufá si na úřadování, organizování, zajišťování oprav, revizí apod.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.