Vložil Justitianus, 16. Září 2021 - 17:04
  • Dano, ptáte se: „Má vlastník právo vyžadovat kompletní zápis z „Hlasování mimo zasedání“ včetně všech odkazovaných příloh a výsledků jednotlivých hlasování [?]“

Máte samozřejmě právo vyžadovat cokoliv chcete, a to po komkoliv. Možná že nedostanete vůbec NIC. Neexistuje totiž zákonná povinnost tisknout extra pro Vás nějaké papíry, ani povinnost posílat Vám elektronické dokumenty emailem.

Pokud se Vám nelíbí způsob jak výbor pracuje, navrhněte změnu stanov a do nich si schvalte podrobnosti a termíny – konkrétně které písemnosti je výbor povinen poslat/předat členům a do kdy tak má učinit. Stanovy budou závazné pro členy i pro statutáry.

§ 158a
(1) Právnická osoba uchovává po celou dobu své existence zápisy z jednání nejvyššího orgánu i s přílohami.
(2) Rozhoduje-li orgán podle odstavce 1 mimo zasedání v písemné formě, uchovává právnická osoba i všechny dokumenty související s takovým rozhodováním.
§ 254
(1) Statutární orgán spolku zajistí vyhotovení zápisu ze zasedání do třiceti dnů od jejího ukončení. Není-li to možné, vyhotoví zápis ten, kdo zasedání předsedal nebo koho tím pověřila členská schůze.
(2) Ze zápisu musí být patrné, kdo zasedání svolal a jak, kdy se konalo, kdo je zahájil, kdo mu předsedal, jaké případné další činovníky členská schůze zvolila, jaká usnesení přijala a kdy byl zápis vyhotoven.
(3) Každý člen spolku může nahlížet do zápisů ze zasedání za podmínek určených stanovami. Neurčí-li stanovy jinak, lze toto právo vykonat v sídle spolku.
§ 1179
Vlastník jednotky má právo seznámit se, jak osoba odpovědná za správu domu hospodaří a jak dům nebo pozemek spravuje. U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů, a pořizovat si z nich výpisy, opisy a kopie.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.