Subjektivni, objektivni lhuta pro napadeni nezakonneho prevodu podilu na SČD (r. 2018-2020)

Vložil Lexan (bez ověření), 1. Září 2021 - 13:22 ::

Dobry den,

meli bychom dotaz (pokud jsou zde advokati, soudci,..) na poskytnuti recentni judikatury, odborne vyklady k problematice poruseni predkupniho prava velikost podilu na spolecnych castech domu v suterenu domu hlavne k objektivni lhute.

Sutereny domu jsou rozdelene dle prohlaseni vlastnika z r. 2004 na vetsi spolecne mistnosti-ucel uzivani jako sklady (napr. 35m2) nebytove mistnosti oznaceny cisly mistnosti. V kupnich smlouvach bytovych jednotek je v ramci prevodu bytu uveden podil na konstrukcich domu, pozemku a uvedena vymera SKLEPU (soucast prislusenstvi bytu) napr. 5m2, 6m2, 8m2.Tyto sklepy uvedené v kupnich smlouvach b.j. ale NEbyly v case prodejů jednotek puvodne postaveny. Stavely se postupne az po cca roce 2010.

Kdyz se ostatni vlastnici nedozvedi o prodeji bytove jednotky (obdobi 2018–2020) s jiz postavenym sklepem (stavbou) /prislusenstvim bytu jaka plati zakonna objektivni lhuta pro jakekoliv napadeni ilegalniho (utajeneho) prevodu podilu v situaci kdy nebyl ostatnim vlastnikum nabidnut prevod podilu na ostatni vlastniky. Dle pro dotcene obdobi platne pravni normy se jevi ze predkupni prava ostatnich vlastniku byly porusena… K veci napr. tento clanek:

https://www.remaxalfa.cz/…nemovitosti/

Prohlaseni vlastnika domu je zalozeno na KN pouze jedno z r. 2004. V dome je od r. 2006 zrizeno SVJ.

Mate nekdo osobni zkusenost s predmetnym napadenim predkupniho prava v dome kde existuje SVJ..?

Predem dekujeme za věcné operativni odpovedi.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.