Vložil Justitianus, 8. Srpen 2021 - 22:59

Petře!!! Když o věci nic nevíte, mlčte.

☀ Není pravda, že „SVJ jste vy všichni“. Kde jste na tuto pitomost došel? SVJ je právnická osoba, za kterou jednají členové statutárního orgánu. Shromáždění jako nejvyšší orgán SVJ pouze schvaluje způsob rozúčtování cen služeb na jednotky. Rozhodnutí shromáždění však není právním jednáním SVJ, ani právním jednáním nikoho jiného. A není tedy právně závazné pro nikoho.

☀ Vaše nesprávné tvrzení o žalobě by tazatel mohl omylem brát vážně – a dopadl by jako tomas22, který prohrál všechny soudy ohledně neověřených vodoměrů. Stálo ho to celkem 200000 Kč. Zde je o tom více diskusí.

SVJ které používá neověřené vodoměry v závazkových vztazích se vystavuje možnosti pokuty (pro porušení zákona č. 505/1990 Sb. o metrologii). I o tom se zde mnohokrát psalo, stačí hledat. Na to zde správně upozornil diskutující 25Malý. Anonymousi, je zbytečné dotazovat se z lenosti na totéž stále dokola.

Jestliže Anonymous chce dosáhnout výměnu vodoměrů, ať se obrátí na shromáždění. Jestliže chce dosáhnout změnu způsobu rozúčtování, ať se obrátí na shromáždění.


Dodávám pro Petra k jeho pozdějšímu dotazu: Už se zde psalo, že rozúčtování nemůže být napadeno proto, že vodoměry nejsou metrologicky ověřené. Je k tomu asi devět judikátů až po Ústavní soud, viz zde: http://www.portalsvj.cz/…%E2%80%93300

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.