Vložil RomanX (bez ověření), 23. Srpen 2021 - 10:43

Napsala jste:

„Metodický pokyn k zákonu č. 67 2013 Sb. a vyhlášce č. 269/2015, §6 odstavec 3 má konkrétní příjemce uhradit sankci 300% průměrné hodnoty spotřební složky nákladů připadajících na 1m2 započitatelné podlahové plochy zúčtovací jednotky tak aby nedocházelo k nespravedlivému přenášení nákladů jednotlivců na ostatní uživatele. Hajzlík jakýsi, tak třeba ho potrestat!“

Napsala jste nepravdu. Podle citovaného metodického pokynu a vyhlášky nemá konkrétní příjemce uhradit sankci 300%, nýbrž jen limit 200%, ostatní se rozdělí mezi zbylé příjemce služby.

Takového příjemce jste označila za křiváka, protože vy jako důchodkyně sponzorujete každého, kdo přetápí nebo plýtvá teplem.

Ve skutečnosti je tomu obvykle jinak. Vy spolu s jinými zastavujete zbytečně topení ve snaze co nejvíce ušetřit a necháváte se vytápět od stupaček procházejících bytem a okolních bytů, v nichž se topí normálně.

Takový příjemce služby, který má smůlu, že jeho sousedi zastavují často topení, i když sám topí na předepsaných 21 až 22 stupňů, vykáže řádově vyšší počet naměřených dílků než jeho vyčuraní sousedi, protože vytápí i je. Proto při vyúčtování překročí limit 200% a musí zaplatit 200%, zbytek se rozdělí mezí zbylé uživatele služby.

Ptám se vás, kdo je tím křivákem, soused, který topí normálně aniž by svůj byt přetápěl, nebo vy a vám podobní vyčuraní příjemci služby vytápění, kteří mají ve snaze ušetřit topení vypnuté?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.