Vložil Novák°° (bez ověření), 16. Srpen 2021 - 20:11

Pane Bucek,

pokud se oháníte nějakým právním výkladem MMR, tak si přečtete jejich podrobný Metodický pokyn k zákonu č. 67 2013 Sb. a k vyhlášce č. 269/2015 Sb. zde: https://mmr.cz/…dum.pdf.aspx?…

Je tam jasně uvedeno:

„hodnota nákladu (celkem základní a spotřební složka) na vytápění u příjemců služeb, kteří vykazují hodnoty nad přípustnou limitní hodnotou (tj. vyšší než +100%), bude odpovídat hodnotě 200% průměrné hodnoty za zúčtovací jednotku vztažená na 1m2 jeho započitatelné podlahové plochy“

A přesně tak je to uvedeno ve vyhlášce, z níž citoval Artav.
Nenajdete tam nic o tom, že by tomu mělo být v nějakých případech jinak (nikde žádná zmínka o jiném postupu pro uživatele nechovající se energeticky vědomě či neekonomicky). A přesně tak je to uvedeno ve vyhlášce.

Pokud máte údajně nějaký jiný výklad uvedený v odpovědi na váš dotaz od nějakého úředníka MMR, tak je to v rozporu s uvedeným Metodickým pokynem i s vyhláškou.

Artav má naprostou pravdu, když argumentuje zněním vyhlášky. Pokud někdo (a je zcela jedno jestli je to úředník MMR či někdo jiný) argumentuje výkladem, který je v rozporu s vyhláškou (a navíc jak jsem uvedl v rozporu s Metodickým výkladem MMR) tak je takový výklad pro smích a nikdo se jím (vyjma Justitianuse) řídit nebude.

Nesmíte brát názor Justianuse vážně, možná nevíte, že pokud tak snad někde postupují, tak půjde zcela jistě o výjimku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.