Vložil Tomáš Neugebauer. (bez ověření), 13. Srpen 2021 - 9:12

Cituji: "Zemský politický úřad, na Slovensku županský úřad, může zmocniti obec, ve které jest značný nedostatek bytů, aby provedla opatření podle tohoto zákona.

Zemský politický úřad, na Slovensku županský úřad, může se svolením komise, složené ze zástupců ministerstva sociální péče, vnitra, obchodu, veřejných prací a zemědělství, takovou obec sloučiti s jinými obcemi v bytový obvod, zříditi pro sloučené obce společný bytový úřad a zmocniti jej, aby provedl opatření podle tohoto zákona.

Zmocnění podle odst. 1. a 2. může býti uděleno jen na určitou dobu, až do vydání nového zákona o zabírání bytů obcemi, nejdéle do 30. dubna 1921.

Zmocnění budiž vyhlášeno v zemském zákoníku, na Slovensku v Úradných Novinách.

Ustanovení §§ 2 až 6 o oznamování bytův a místností platí v obcích, zmocněných podle odst. 1., které mají více než 1000 obyvatel podle posledního sčítání, a v obcích sloučených v bytové obvody." – § 1 zákona 592/1919 Sb., ve znění č. 656/1920 Sb.

Tedy zákon je více než sto let nepoužitelný. Je zbytečné se jej obávat. Jeho „okopírování“ je také nesmysl. Takže pouze bouře ve sklenici vody.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.