Vložil PN111, 2.7. (bez ověření), 2. Červenec 2021 - 11:41

Děkuji za komentář. „já jako vlastník bych chtěla vidět, na základě čeho proplácíte 600 měsíčně nějaké prostředky. protože k tomu jste oprávněni jedině po předložení dokladu za koupi těchto prostředků.“

Předchozí úklízející dostával 400,–Kč měsíčně za čistící prostředky a ohřev a nikdo z vlastníků – sousedů, nikdy nechtěl vidět žádné doklady. Vlastníky zajímala (a zajímá) konečná cena za úklid a kvalita provedeného úklidu. Viděli, že uklízí pravidelně, dobře a levněji než konkurence a byli spokojení. Pro úklid čistící prostředek uklízející používal a vodu ohřívat musel u sebe v bytě. Pro vlastníka, který by chtěl vidět doklady na čistící prostředky, by jsme je dokázali obstarat a doložit.

„(pokud nemáte 200 a více BJ tak je),“

Spotřeba čistících prostředků, (tedy cena za ně) se v praxi neodvíjí jen od počtu bytových jednotek. Odvíjí se zejména od rozlohy prostorů k čištění, jejich dostupnosti. charakteru povrchů plochy, míry znečištění povrchů plochy, četnosti úklidu určených ploch a celkového obsahu pracovní náplně uklízejícího. Např. na dům s poškozenou (hrubou – většinou starou) dlažbou, dům s nevhodnými povrchy stěn se může spotřebovat mnohem až násobně více čistícího prostředku a teplé vody než na dům s hladkou dlažbou, hladkými stěnami, kde jsou povrchy skoro ideální. V některých domech jsou intenzivní „špiniči“ např. ti co si neoklepou boty od bláta, stavebních směsí, afaltu, ti co neočistí pneumatiky kol, nečistí kočárky apod. před vstupem do společných prostor a tam je úklid náročnější.

Domy o stejném množství bytových jednotek mohou platit a platí za čistící prostředky až násobně rozdílné částky právě dle výše uvedených okolností a dalších aspektů. Přeji pěkný den.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.